Hlavní obsah

Za podporu Kataru jsem desítky miliónů nedostal, hájí se Zidane

PRAHA

Bývalý slavný fotbalista Zinédine Zidane se hájí, že jeho rozhodnutí podpořit kandidaturu Kataru na pořádání mistrovství světa v roce 2022 nebylo motivováno penězi, ale snahou podpořit rozvoj fotbalu na Středním východě.

Foto: Thomas Mukoya , Reuters

Zinedine Zidane.

Článek

V rozhovoru pro francouzský list L'Equipe se ohradil proti spekulacím, že za podporu Kataru při jeho úspěšné kandidatuře inkasoval přes deset miliónů eur. "Zmiňovalo se deset, jedenáct, dvanáct i třináct miliónů eur. Řeknu to jasně, je to naprostá hloupost. Nebyla to ani třetina této sumy," uvedl mistr světa z roku 1998 s tím, že celou částku věnoval své nadaci.

Vzpomínal, že mu katarští šejci po skončení kariéry nabízeli bianko šek, aby přišel do této země hrát. Přesto nabídku odmítl, ale slíbil jim, že jim v budoucnu pomůže. Světový šampionát v Kataru podle něj prospěje rozvoji fotbalu. "Lidé říkají, že Katar je malý, ale díky Kataru má na tom zájem celý Střední východ," uvedl.

Vedle Zidana katarskou kandidaturu podporovali i trenér Manchesteru United Alex Ferguson, jeho kolega z lavičky Barcelony Pep Guardiola nebo bývalý nizozemský obránce Ronald de Boer.

Reklama

Související témata: