Hlavní obsah

Řádící fanoušky River Plate rozehnala policie vodními děly

BUENOS AIRES

Stovky fanoušků fotbalistů River Plate, kterým poprvé v historii hrozí sestup z nejvyšší soutěže, se ve čtvrtek před stadiónem dožadovaly odstoupení prezidenta klubu Daniela Passarelly a trenéra Juana Josého Lópeze. Jejich demonstraci a řádění rozehnala až policie i za pomoci vodních děl.

Foto: Alberto Raggio, Reuters

Fanoušci River Plate se snaží dostat přes kordon policistů dostat na stadión.

Článek

Fanoušky naštvalo, že River Plate, třiatřicetinásobný mistr Argentiny, prohrál v úvodním utkání baráže o účast mezi elitou 0:2 na hřišti druholigového týmu Belgrano Córdoba a v nedělní domácí odvetě musí vyhrát minimálně stejným rozdílem, aby zůstal prvoligový.

Při střetu fanoušků, kteří se snažili vniknout do klubových kanceláří na stadiónu na severu Buenos Aires, bylo údajně zraněno osm policistů.

Vyvolá omezený vstup na stadión další násilí?

Argentinská fotbalová federace uvažuje, že na nedělní odvetu zápasu s Belgranem pustí do hlediště s kapacitou 50 tisíc míst jen omezený počet fanoušků. Je ale otázkou, zda zákaz vstupu nevyvolá další násilí. V akci má být 2500 policistů.

Fanoušci River Plate dováděli už v Córdobě, kde muselo být středeční utkání na 20 minut přerušeno, jelikož po druhém inkasovaném gólu vtrhli nespokojenci na trávník.

Násilí na argentinských fotbalových zápasech je takřka na denním pořádku. Za uplynulý rok na stadiónech zemřelo třináct lidí, podle neziskové organizace Zachraňme fotbal našlo smrt ve spojení s řáděním fotbalových fanoušků celkem 256 lidí.

Reklama