Hlavní obsah

Kouč kolumbijských fotbalistů se omluvil za zbití opilé ženy v baru

BOGOTÁ

Trenér kolumbijské fotbalové reprezentace Hernán Darío Gómez se omluvil za incident ze soboty, kdy v jednom baru v Bogotě dvakrát uhodil opilou ženu, která kritizovala jeho práci u národního týmu.

Foto: Fernando Llano, ČTK/AP

Kouč Darío Gómez si po incidentu sypal popel na hlavu.

Článek

"To, co se stalo, mě velmi mrzí a neměl jsem takhle ztratit kontrolu," citovala Gómeze agentura Reuters. "Něco takového by se nemělo nikdy stát. Obzvlášť někomu s šestadvacetiletou zkušeností z profesionálního fotbalu. Stydím se před vlastní matkou, manželkou, každou ženou v rodině a v celé zemi," dodal.

Prezident se za něj postavil

Kolumbijské organizace hájící práva žen se dožadovaly Gómezova odvolání, kouče se však zastal prezident fotbalového svazu Luis Bedoya. "Myslím, že omluva je dostačující. Svaz samozřejmě jeho chování odsoudil, ale neměl by se míchat Gómezův soukromý život s prací u reprezentace," prohlásil.

Gómez vede kolumbijskou reprezentaci od května a na nedávném mistrovství Jižní Ameriky s týmem prošel do čtvrtfinále. Na lavičce národního týmu stál bývalý kouč Ekvádoru a Guatemaly už v minulosti a v roce 1998 Kolumbii dovedl k její dosud poslední účasti na světovém šampionátu.

Reklama