Hlavní obsah

Fotbalová osmnáctka se představí na turnaji v Petrohradu

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace do 18 let se chystá na start 24. ročníku mezinárodního Memoriálu Valentina Granatkina v Petrohradu. Na halovém turnaji se svěřenci trenéra Josefa Csaplára od středy utkají s Lotyšskem a Tureckem, následně sehrají dva duely play off, v němž mohou narazit na Itálii, Řecko či Ukrajinu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér fotbalistů do 18 let Josef Csaplár

Článek

Na turnaji pojmenovaném po bývalém místopředsedovi FIFA se představí jedenáct reprezentačních výběrů a dorostenecký tým Petrohradu. Češi jsou ve skupině D s Tureckem a Lotyšskem. Vítězové skupin si zahrají o 1. až 4. místo, zbylé celky o konečné umístění na na 5. až 12. pozici.

"Když jsme dostali nabídku hrát tento turnaj, vůbec jsem neváhal. Považuji ho za velmi významný pro tuto kategorii, v Rusku se sejde velká konkurence. Ze sportovního hlediska narazíme na čtyři hodně kvalitní soupeře," řekl Csaplár pro svazový web.

"Navíc to zapadá do konceptu, který chceme u mládeže razit - tedy hrát fotbal i v době, kdy bývalo zvykem se připravovat bez míče. Důraz na přípravu, ve které je na prvním místě fotbal, je moderním trendem ve vyspělých zemích a věřím, že tomu bude i u nás," dodal.

Samostatná česká reprezentace se na turnaji představí poprvé. Československo v roce 1983 skončilo na třetím místě a v roce 1987 na čtvrtém.

V Csaplárově týmu je většinově zastoupen bývalý výběr do 17 let, který hrál v létě na mistrovství světa. Do reprezentace se vrací také brankář Lukáš Zima, který se na podzim aklimatizoval v Itálii po přestupu do Janova.

Program české reprezentace do 18 let na turnaji v Petrohradu:
4. ledna: 10:00 ČR - Lotyšsko,
7. ledna: 10:00 ČR - Turecko,
8. ledna: utkání play off,
10. ledna: zápas o konečné umístění.

Reklama