Hlavní obsah

VIDEO: Výtržnosti fanoušků ukončily v Bosně další fotbalový zápas

Banja Luka

Semifinálový zápas fotbalového poháru v Bosně mezi Boracem Banja Luka a Željezničarem Sarajevo byl předčasně ukončen, když domácí fanoušci zranili asistenta rozhodčího. Bylo to už podruhé během této sezóny, kdy se souboj těchto rivalů nedohrál kvůli výtržnostem fanoušků.

Zranění rozhodčího při fotbale v Bosně

 
Článek

Bosna a Hercegovina má trvale značné problémy s násilím na stadiónech, které má často původ v nevraživosti různých etnických skupin. Střety při fotbale si v posledních letech vyžádaly desítky zraněných a v roce 2009 dokonce život jednoho z fanoušků.

Loni v září vypukla při ligovém zápase Željezničaru v Banja Luce v hledišti bitka poté, co domácí fanoušci rozvinuli transparent oslavující někdejšího srbského generála Ratka Mladiče, který je obžalován z genocidy v Bosně. Znesváření fanoušci tehdy vtrhli na hřiště a ukončili zápas.

I tentokrát zápas provázelo skandování nacionalistických hesel a rozbuškou se stal vedoucí gól Željezničaru. Po něm někdo z domácích fanoušků trefil neznámým předmětem do hlavy asistenta rozhodčího a způsobil mu krvácející zranění. Hlavní rozhodčí zápas okamžitě ukončil.

Reklama

Související témata: