Hlavní obsah

Já býval lepší než Messi, holedbá se někdejší kanonýr Romário

Sao Paulo

Bývalý fotbalový kanonýr Romário je přesvědčen, že kdyby teď začalo mistrovství světa, brazilská reprezentace by nepostoupila ze skupiny. Někdejší útočník Barcelony si také myslí, že je jedním ze tří nejlepších hráčů historie.

Foto: archiv, Sport.cz

Romário, jeden z nejslavnějších střelců historie fotbalu.

Článek

"Kdybych byl na lavičce, vybral bych stejné hráče jako Mano Menezes (trenér Brazílie), ale bylo by to k ničemu," řekl šestačtyřicetiletý Romário v rozhovoru pro deník O Dia, v němž také hru národního týmu označil sprostým slovem. "Hlavním důvodem je nedostatek času. Abyste připravili národní tým, potřebujete čas," dodal.

Právě proto se Romáriovi nelíbí, že Menezes povede reprezentaci na letních olympijských hrách v Londýně. Obává se totiž, že v případě neúspěchu bude trenér odvolán. Pokud by však vedení svazu sáhlo k výměně kouče, rád by u národního týmu viděl Joela Santanu. "Je to nejlepší trenér, pod kterým jsem kdy hrál," uvedl.

Romário, který je v současnosti poslancem, také v rozhovoru prohlásil, že během aktivní kariéry byl "mnohem lepší" než současná hvězda Barcelony Lionel Messi. "Je to dobrý hráč, ale já patřím do nejlepší trojky. Jsem tam já, Pelé a Diego Maradona. A vzal bych tam asi i Zinedina Zidana," řekl.

Mistr světa z roku 1994 si nezapomněl rýpnout do příprav na šampionát, který v roce 2014 bude pořádat právě Brazílie. Romário je sice členem organizačního výboru, dlouho však poukazuje na špatný stav infrastruktury. "Bohatý fanoušek nic nepozná. Přiletí soukromým tryskáčem, bude mít vlastní auto a bude bydlet v nejlepších hotelích. Na obyčejné příznivce se ale zapomíná," dodal.

Reklama