Hlavní obsah

VIDEO: Beckham předvedl další parádu. Pojede na EURO?

Praha

Roky mu sice přibývají, ale kopací techniku má David Beckham pořád fantastickou. Ikona anglického fotbalu v dresu LA Galaxy se blýskla v utkání americké MLS proti Montrealu parádním trestňákem do šibenice.

Parádní gól Davida Beckhama

 
Článek

Sice to bylo z pravé strany spíš na leváka, ale Beckham tohle neřeší. Ze vzdálenosti nějakých dvaceti metrů se trefil krásně přes zeď do pravé šibenice. A za to si vysloužil potleskl vstoje rekordní návštěvy zápasu v Montrealu: 60 860 fanoušků!

Na Olympijský stadión přišli hlavně na Beckhama, který před pár dny oslavil 37. narozeniny, ale pro lidi je stále obrovským lákadlem. „Hrát před takovou kulisou je neskutečné. Pro tohle se fotbal hraje. A je jedno, jestli jsme na tom stadiónu domácí nebo host. Byl to skvělý den pro naši soutěž,“ přiznal Beckham.

„Jen mě mrzí, že jsme nezískali tři body,“ litoval po remíze 1:1, kterou zařídil lahůdkovou trefou z 62. minuty. „Ve druhé půli jsme měli spoustu šancí, ale v první jsme si moc nevěřili,“ líčil anglický fotbalista.

Galaxy obhajují v MLS titul, ale v této sezóně se jim moc nedaří. V tabulce Západní konference jsou až sedmí, když z 10 zápasů získali jen 11 bodů. Beckham si však může spravit chuť na olympiádě, kde by měl dělat kapitána britského výběru. Ale třeba to nebude konečná. Nikdo netuší, s čím přijde při oznámení nominace na mistrovství Evropy nový trenér Anglie Roy Hodgson.

Bývalý kouč Fabio Capello s Beckhamem nepočítal, ale Hodgson? To by mohlo být jiné kafe. Už v pondělí se provalily informace, že chce nominovat veterána Paula Scholese z Manchesteru United, který je ještě o půl roku starší než Beckham.

A vzhledem k tomu, že se novým asistentem u reprezentace stal Beckhamův veliký kamarád Gary Neville, kdo ví, zda jméno záložníka Galaxy nakonec nebude ve výběru figurovat. Lepší startovní pozici u fanoušků by si Hodgson nemohl připravit. Celá Anglie by mu ležela u nohou bez ohledu na výsledky.

Reklama

Související témata: