Hlavní obsah

VIDEO: Fatální hrubka brankáře i bujaré emoce. Superclásico v Argentině opět zastavilo život

Buenos Aires

Říká se, že Superclásico patří mezi nejlepší fotbalová derby na světě. Prestižní časopis Forbes dokonce před lety zařadil bitvu argentinských týmů River Plate s Bokou Juniors mezi 50 věcí, které by měl člověk uvidět, než zemře. Duel dvou nesmiřitelných rivalů se odehrál i v neděli - a skončil smírně 2:2. Náročné publikum se při něm rozhodně nenudilo.

Superclásico River Plate - Boca Juniors.

 
Článek
Fotogalerie

Boca Juniors, nejpopulárnější argentinský klub, zavítala na stadión Monumental. Tedy místo svého úhlavního městského rivala River Plate, nejúspěšnější mužstvo v počtu argentinských ligových titulů, přezdívané jako boháči. V hledišti duel sledovalo téměř 66 tisíc natěšených fanoušků, další v ulicích Buenos Aires. Ty se v době konání místy promění v bitevní zónu, souboj "Millonarios" a "chudých" prostě na několik hodin zastaví tamní život.

Vře to i v ochozech, takovou atmosféru mohou čeští fanoušci tiše závidět. Hráči si navzájem nic nedarují, každý souboj může rozhodnout. A chyby se neodpouští. Brankář hostí Augustín Orion tak může být rád, že ho spoluhráči dostali z velké bryndy.

Brankář Boky obdržel laciný gól

Krátce po úvodním hvizdu totiž kapituloval po zdánlivě nebezpečné standardní situaci záložníka River Plate Ponzia. Brankář Boky si nepohlídal pravou tyč své branky a neodhadl odskok míče, takže dostal velmi laciný gól. "Amatérská reakce," nešetřil hostujícího gólmana spolukomentátor argentinské televize.

Domácí fotbalisté vedení zkušeným útočníkem Davidem Trezeguetem rázem ožili, měli převahu a v 70. minutě šli do dvoubrankového vedení. Jenže závěr hráči "milionářského" River Plate nezvládli, hostům dal naději čtvrt hodiny před koncem proměněnou penaltou útočník Silva a ze závěrečného tlaku Boca vytěžila vyrovnání na 2:2.

V nastaveném čase chybovali oba stopeři River Plate. Bottinelli prohrál hlavičkový souboj se Silvou a druhý obránce Pezzella poté neuhlídal Waltera Ervitiho, který zblízka prostřelil domácího brankáře. Zatímco hráči i fanoušci Boky Juniors začali slavit, převážná část hlediště jen nevěřícně koukala. Boce patří v tabulce po neděli 6. místo, bíločervení hráči River Plate jsou devátí.

Reklama

Související témata: