Hlavní obsah

Kouč Ferguson slíbil finanční pomoc svému bývalému klubu Dunfermline

Londýn

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson se rozhodl pomoci zadluženému Dunfermline, kde v 60. letech působil jako hráč. Na léto naplánoval exhibiční zápas s druholigovým skotským klubem, aby mu pomohl vydělat peníze.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Manchesteru United Sir Alex Ferguson.

Článek

"Před několika týdny jsem se šel podívat na zápas United s Evertonem a jako obvykle, když se se sirem Alexem potkáme, tak se hrozně opijeme," řekl bývalý Fergusonův spoluhráč z Dunfemline Roy Barry.

"Bavili jsme se o problémech klubu, a tak jsem se ho zeptal, jestli nám nemůže pomoci. A on na to: Víš co, já k vám pošlu nejlepší hráče z United, abyste si vydělali pár liber," dodal.

Barry o Fergusonově nabídce informoval na pondělním setkání organizace Save Our Club (Zachraňte náš klub), která se snaží aktuálně čtvrtý celek druhé skotské ligy uchránit před likvidací. Dunfermline totiž dluží na daních 134 tisíc liber (asi 3,9 miliónu korun).

Hrál i proti Slovanu Bratislava

Ferguson za Dunfermline hrál v letech 1964 až 1967 a v 89 ligových zápasech nastřílel 66 branek. Celek, který dvakrát vyhrál Skotský pohár a v roce 1969 si zahrál semifinále Poháru vítězů pohárů se Slovanem Bratislava, před šesti lety uvedl jednasedmdesátiletého kouče do klubové Síně slávy.

Reklama

Související témata: