Hlavní obsah

Poprask v Anglii: Nové dresy národního fotbalového týmu vypadají jako německé

Londýn

Nové dresy anglické reprezentace se v kolébce fotbalu postaraly o velké pozdvižení. Svým jednoduchým designem totiž připomínají trikoty německých fotbalistů ze 70. let minulého století.

Foto: Sport.cz

Nový dres anglické fotbalové reprezentace.

Článek

Nový dres Anglie představil dnes na twitteru záložník Arsenalu Jack Wilshere. Firma Nike, jež v roli dodavatele vybavení reprezentace nahradila společnost Umbro, zvolila čistý bílý dres pouze se znakem Fotbalové asociace, logem výrobce a tmavým lemováním kolem krku.

Právě tím trikot nejvíce připomíná klasické triko, v němž fotbalisté tehdejší Německé spolkové republiky kolem Franze Beckenbauera vyhráli v roce 1974 mistrovství světa na domácí půdě. Totožný design měli Němci i na evropském šampionátu o dva roky později, kde ve finále podlehli Československu.

"Je to od FA a Nike chytrý krok, udělat ty dresy trochu německé. Když už je člověk nemůže porazit..." komentoval na twitteru jejich vzhled bývalý anglický fotbalový kanonýr Gary Lineker, jemuž je připisován i slavný výrok "Fotbal je jednoduchá hra. Dvaadvacet lidí se honí za míčem a vždycky vyhrají Němci."

Reklama

Související témata: