Hlavní obsah

Slovensko děsí násilí na fotbale. Fanouška zranili v hromadné bitce mačetou!

Bratislava

Slovensko se potýká s násilím na fotbalových stadiónech. Hromadnou bitkou skončilo nedělní utkání nižší fotbalové soutěže Slovenský Grob - Inter Bratislava. Při bitce byl mačetou zraněný 46letý muž ze Slovenského Grobu. Ve stejný den hodili fanoušci Slovanu Bratislava do sektoru příznivců Ružomberku dělbuch, který zranil pět lidí z toho dvě děti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Skupina příznivců Interu Bratislava zaútočila po utkání ve Slovenském Grobu na domácí fanoušky a zasahovat musela policie. Mluvčí policie Tatiana Kurucová pro agenturu SITA potvrdila, že byli zadrženi tři muži ve věku 24, 28 a 36 let. Bylo zahájeno trestní řízení ve věci ublížení na zdraví a výtržnictví.

„Jeden muž utrpěl řezná zranění na ruce a hlavě," uvedl mluvčí záchranářů Boris Chmel. Fanoušek se bude ze zranění léčit asi deset dnů. Podle svědků měl vlastně štěstí, protože útočník mu mačetou údajně mířil na krk.

Slovenský fotbalový svaz poslední násilnosti ostře odsoudil. Slovensko připravuje od příštího roku zpřísnění kontroly problémových fotbalových fanoušků. Do sektoru hostí bude vstupenka vystavena na jméno. Pokud se fanoušek na stadiónu dopustí nevhodného chování, může mu být odepřen vstup na fotbal až na pět let.

Reklama

Související témata: