Hlavní obsah

Chilané sahali po senzaci. Španělští šampióni odvrátili prohru až v nastavení

Ženeva/Praha

Po úchvatné sérii 29 soutěžních utkání bez porážky, která skončila letos v červnu po výprasku od Brazílie ve finále Poháru FIFA, byli španělští fotbaloví mistři světa a Evropy blízko další prohry. V úterním přípravném utkání v Ženevě se rozešli s týmem Chile smírně 2:2, když dvakrát prohrávali o gól a remízu jim zařídil až v druhé minutě nastaveného času střídající Jesús Navas.

Španělé remizovali s Chile.Video: sntv

 
Článek

Jihoamerický tým dosud nad Španěly nikdy nevyhrál, tentokrát však měl historický triumf na dosah. Dvakrát ho dostal do vedení Eduardo Vargas, přičemž zejména druhá gólová akce, při níž se útočník Gremia v závěru první půle s lehkostí odpoutal od Raúla Albiola a svůj atak zakončil přesnou střelou levačkou, byla lahůdková.

Španělský kouč Vicente del Bosque oproti pátečnímu kvalifikačnímu duelu ve Finsku, který jeho tým vyhrál 2:0, učinil v sestavě šest změn. Španělé si vypracovali řadu šancí, Fábregas trefil břevno, ale vyrovnání se dočkali až ve druhé minutě nastaveného času, kdy Pedrovu přihrávku dotlačil do branky skluzem Navas, křídelník Manchesteru City.

Chilané, kteří jsou ve hře o účast na světovém šampionátu v příštím roce v Brazílii, tak přišli o cenný skalp věhlasného soupeře, nicméně smutní být nemusejí: jejich série bez prohry se natáhla už na sedm duelů.

Reklama

Související témata: