Hlavní obsah

Slávističtí výrostci se mstili. V Praze posprejovali sparťanskou tramvaj

Praha

Netrvalo to ani čtrnáct dní a sparťanská tramvaj, kterou na začátku minulého týdne s velkou vervou představili sparťanští fotbalisté Josef Hušbauer s Davidem Lafatou a hokejisté Petr Ton a Daniel Přibyl, byla poškozena fanoušky konkurenčního pražského celku Slavie. Parta asi patnácti výrostků na soupravě způsobila škodu dosahující téměř dvanácti tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tramvaje v barvách hokejové a fotbalové Sparty Praha v rámci výročí obou klubů.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci „sešívaných" během svého řádění poškodili u tramvaje směrová světla, posprejovali karoserii a poté ji polepili samolepkami svého oblíbeného týmu. Celá událost se odehrála v pátek před 22. hodinou na Kubánském náměstí v Praze 10.

„Policisté přijali oznámení, že skupinka asi patnácti výrostků poškozuje tramvaj, která má karoserii vyvedenou v barvách pražské Sparty. Byť se partička z místa rozutekla ještě před příjezdem policistů, i tak se jednoho z aktérů, šestnáctiletého mladíka, podařilo vypátrat a zadržet. Z jeho slov a následného prošetřování policisté zjistili, že se jednalo o pomyslný akt pomsty fanoušků slávistického celku," sdělil v tiskovém prohlášení mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Slávističtí mladíci způsobili škodu dosahující téměř dvanácti tisíc korun. Proto policisté celou událost kvalifikovali jako trestný čin poškození cizí věci.

Tramvajová souprava připomíná významná výročí fotbalové a hokejové Sparty - jeden vůz zobrazuje 120 let od vzniku fotbalové Sparty, druhý zase výročí 110 let od založení hokejové sestry.

Reklama

Související témata: