Hlavní obsah

VIDEO: Nejkomičtější trefy minulého roku. Tyhle góly bavily fotbalové fanoušky

Praha

Kalendářní rok 2013 nabídl fotbalovým příznivcům řadu krásných i kuriózních gólů. Redakce Sport.cz vybrala několik komických a bizarních branek, které loni řádně pobavily diváky na stadiónech.

Nejkomičtější góly roku 2013.

 
Článek

Neskutečné minely se ve čtvrtfinále marockého poháru dopustil brankář fotbalového týmu US Témara Fakhr. Gólman neudržel v rukách míč, který měl zdánlivě pod kontrolou. Místo rozehrávky předvedl akrobatický kousek a domácí Raja Casablanca nelítostně trestala. Záložník Chemseddine Chitibi bez potíží poslal balón do opuštěné branky.

Neuvěřitelného vlastence si v utkání 4. kola polské ligy proti Gorniku Zabrze vstřelili fotbalisté Widzewu Lodž. Obránce Thomas Phibel se dostal pod tlak protivníka, a protože si nechtěl zadělat na problémy, raději poslal míč svému brankáři. Z běžné herní situace se však vyklubal nevídaný vlastní gól, dvaatřicetiletý Maciej Mielcarz totiž očekával přihrávku na druhou stranu, balón ale místo toho skončil v síti.

Balón s nepředvídatelnou falší

Málo vídaný odskok míče zapříčinil gól v semifinále Alžírského poháru mezi týmy MC Alger a ES Sétif. Brankář Sétifu si šel v klidu pro míč, který po střele mířil mimo tři tyče. Jenže balón na zeleném pažitu nabral neskutečný odskok a k údivu všech se vrátil zpět před bránu, navíc přesně do míst, kde číhal jeden z protihráčů. Ten ho z první usměrňoval mezi tři tyče, na brankové čáře ještě stačil obránce Sétifu Benabderahmane míč odkopnout, podařilo se mu to ale jen částečně a dobíhající Hadj Bouguéche rozvlnil síť.

Každý začátek bývá těžký, ale debut, jaký prožil gólman Radu Mitu při svém prvním startu za tým Milsami Ursidos v první moldavské lize, se dá přirovnat jen k pořádné noční můře. Osmnáctiletý brankář si dal snad nejhorší vlastní gól v dějinách fotbalu. V zápase proti týmu CSCA-Rapid ukryl po střele soupeře míč do rukavic. Poté chtěl výhozem rychle najít volné spoluhráče, místo toho však způsobil svému mužstvu pohromu. Míč mu totiž z rukavic vypadl tak nešikovně, že si ho hodil rovnou do vlastní brány.

Blesková akce matky přírody výrazně promluvila do výsledku finálového zápasu play off páté nejvyšší italské soutěže. V duelu mezi fotbalisty týmů Delta Porto Tolle a Ischia padl neuvěřitelný gól, na který všichni aktéři včetně přihlížejících diváků hned tak nezapomenou. Domácí brankář Tommaso Del Bino odkopl z pokutového území míč do pole, ten však zásluhou silného větru skončil k překvapení všech v jeho síti.

Který gól vás nejvíce pobavil?
Chemseddine Chitibi
4,9 %
Thomas Phibel
2 %
Hadj Bouguéche
12 %
Radu Mitu
17 %
Tommaso Del Bino
64,1 %
Celkem hlasovalo 6473 čtenářů.

Reklama

Související témata: