Hlavní obsah

Američan Donovan orazítkoval při rozlučce s reprezentací tyčku

Hartford

Americký fotbalista Landon Donovan se v pátečním přípravném duelu proti Ekvádoru (1:1) rozloučil s reprezentační kariérou. Ve 157. duelu v dresu USA byl blízko vstřelení 58. gólu, ale trefil tyčku.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Landon Donovan se loučí s fanoušky americké reprezentace.

Článek

Dvaatřicetiletý Donovan odehrál v Hartfordu 41 minut a minimálně dvakrát se zapsal do průběhu utkání. Už v 5. minutě byl na začátku akce, z níž padl vedoucí gól, jehož autorem byl Mix Diskerud. A ve 25. minutě po přihrávce Jezyho Altidora zabránila Donovanovi tyč v rozšíření rekordní sbírky 57 branek v americkém dresu.

„Před pár týdny jsem sledoval (baseballistu Dereka) Jetera. Říkal jsem si, že by to bylo dokonalé vstřelit gól, ale bohužel se mi to dnes nepovedlo," řekl Donovan s odkazem na dlouholetého kapitána New York Yankees Dereka Jetera, jemuž se v posledním domácím utkání kariéry povedl vítězný odpal.

Donovan, považovaný za nejlepšího amerického fotbalistu historie, ukončí kariéru s Los Angeles Galaxy na konci sezóny MLS. Rodák z kalifornského Ontaria působil také v Leverkusenu, Bayernu Mnichov a Evertonu. Dlouholetý kapitán národního týmu se letos překvapivě nevešel do nominace Jürgena Klinsmanna pro mistrovství světa a v srpnu oznámil, že letos skončí s fotbalem úplně.

Vítěznou rozlučku mu v pátek překazil Enner Valencia, jenž dvě minuty před koncem řádné hrací doby vyrovnal střelou z 25 metrů.

Reklama

Související témata: