Hlavní obsah

VIDEO: Brazilci při výhře nad Argentinou našli nového kanonýra, Messi nedal penaltu

Peking
Aktualizováno

Duel nesmiřitelných jihoamerických rivalů mezi Brazílií a Argentinou opanovali v sobotním přátelském duelu v Pekingu Kanárci, kteří po dvou gólech útočníka Diega Tardelliho zvítězili 2:0. Za Argentinu mohl v závěru prvního poločasu srovnat Lionel Messi, ale neproměnil pokutový kop. Byla to již jeho třetí zahozená penalta z posledních čtyř pokusů.

Brazílie po dvou gólech Tardelliho porazila v přípravě Argentinu.

 
Článek
Fotogalerie

Brazilci od selhání na domácím mistrovství světa vyhráli i třetí přípravný zápas pod staronovým trenérem Dungou a znovu neinkasovali. V útoku zazářil s devítkou Tardelli. Devětadvacetiletý útočník Atlétika Mineiro se dočkal prvních reprezentačních gólů.

Tardelli, který převzal devítku po kritizovaném útočníkovi Fredovi, nejprve využil chyby argentinské obrany. Zabaleta a Fernández se při snaze o obrannou hlavičku srazili a míč se odrazil k Tardellimu, který zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Po změně stran devětadvacetiletý Brazilec zužitkoval rohový kop Oscara, po kterém zblízka dotlačil míč do sítě.

Ještě předtím měl blízko k vyrovnání Messi, jenž po faulu na Di Maríu zahrával penaltu. Brankář Jefferson však vystihl jeho záměr a střelu mu chytil. Argentina v normální hrací době prohrála poprvé po roce od porážky 2:3 s Uruguayí v kvalifikaci o MS.

Přípravná fotbalová utkání:
Valparaíso: Chile - Peru 3:0 (2:0)
Branky: 28. a 54. Vargas, 34. Medel. ČK: 39. Cruzado (Peru).
Hartford: USA - Ekvádor 1:1 (1:0)
Branky: 1. Diskerud - 88. Valencia.
Harrison (USA): Kolumbie - Salvador 3:0 (1:0)
Branky: 49. a 51. Bacca, 8. Falcao.
Peking: Brazílie - Argentina 2:0 (1:0)
Branky: 28. a 64. Tardelli.
Paříž: Francie - Portugalsko 2:1 (1:0)
Branky: 3. Benzema, 69. Pogba - 77. Quaresma z pen.

Reklama

Související témata: