Hlavní obsah

Brazilec Ronaldo pár kil shodil, koupil akcie na Floridě a plánuje comeback

Ford Lauderdale/Praha

Pár kilo sice shodil, ale pořád je pěkně naplácaný. Proto vzbudil údiv, když na tiskové konferenci v Hard Rock Hotelu ve Fort Lauderdale na Floridě brazilský fotbalista Ronaldo oznámil, že se chce na trávníky zase vrátit. Samozřejmě v barvách klubu, v němž koupil deset procent akcií, a který 4. dubna vstoupí do dalšího ročníku severoamerické NASL. „Budu se o to snažit, protože tuhle hru pořád miluji,“ sliboval osmatřicetiletý někdejší král světového fotbalu, který kariéru ukončil před čtyřmi lety.

Ronaldo shodil sedmnáct kilogramů a plánuje comeback.

 
Článek

Neustále se opakující zdravotní problémy přinutily Ronalda ukončit kariéru předčasně.

Teď mu patří i Čontofalský

„Měl jsem tolik zranění a vytrpěl si tolik bolesti, že to mé tělo už nemohlo vydržet. Proto jsem odešel," vykládal na Floridě Ronaldo, jemuž se ve fotbalovém světě přezdívalo O Fenômeno, když společně s dalšími brazilskými investory vstoupil do klubu Fort Lauderdale Striker.

Mimochodem do klubu, z něhož přišel před pár dny do pražské Sparty útočník Fabrice Picault a kde má stále platnou smlouvu slovenský gólman Kamil Čontofalský, který v minulosti chytal v Bohemians 1905 i ve Slavii.

„Fort Lauderdale je tradiční klub s bohatou historií. Vždyť tady hrávali Georg Best, Gerd Müller, Gordon Banks či Teofilo „Nene" Cubillas. Takovou nabídku jsem odmítnout nemohl," připomínal Ronaldo jen některé z velkých postav světového fotbalu, které prošly klubem patřícím k tradičním účastníkům původní profesionální NASL.

S klubem má veké plány

Po příchodu trojnásobného vítěze Zlatého míče a s brazilskou reprezentací i dvojnásobného mistra světa (1994 a 2002) Ronalda, jehož nejslavnější éra je spojena s působením v Realu Madrid, by měli červenožlutí Strikers zase vzkvétat.

„Chceme sem přivést nejlepší hráče. Finance zatím nemáme, ale rozpočet je hotový a jsem přesvědčen, že se nám představy povede naplnit," tvrdil Ronaldo, který se po odchodu do fotbalového důchodu stal jedním z partnerů marketinkové společnosti 9ine etablující se na poli sportu a zábavy. Ta zastupuje např. brazilskou hvězdu Neymara i třeba velkou postavu jihoamerických bojových umění Andersona Silvu.

„Využijeme svých kontaktů. Fotbal v Americe je na vzestupu, takže jde o dobrou příležitost," slíbil Američanům Ronaldo a dodal, že on sám by se chtěl na hřiště rovněž vrátit.

„Budu se snažit, budu hodně trénovat. Tři roky jsem byl zaneprázdněn jinými věcmi, momentálně se cítím dobře, takže proč by to nemělo jít? Pokud se dostaneme do finálové části, proč bych nemohl nastoupit a propůjčit své jméno NASL?!" meditoval u mikrofonu slavný Brazilec, který naposledy nastoupil k soutěžnímu zápasu v únoru roku 2011 v dresu Corinthians, že se v dresu druholigového amerického klubu pokusí o comeback.

Pro Fort Lauderdale Strikers začne nová sezóna 4. dubna zápase s New York Cosmos.

Reklama

Související témata: