Hlavní obsah

Ibrahimovic se svlékl už za 72 sekund. Ač šlo o poselství světu, viděl žlutou kartu

Praha

Věčný rebel, provokatér a hříšník Zlatan Ibrahimovic ukázal v sobotu část svého já, která je většině lidí utajena. Když v zápasu francouzské ligy do sítě Caen švédský útočník ve středu hřiště přetáhl dres přes hlavu a s rozpaženýma rukama se točil dokola, mnozí mysleli, že jde o provokaci na oslavu trefy již po 72 sekundách. Rozhodčí hvězdu Paris SG nekompromisně napomenul žlutou kartou. Pravda však byla tentokrát jiná.

Zlatan Ibrahimovic se svlékl na podporu hladovějících

 
Článek

Třiatřicetiletý snajpr totiž dlouhodobě podporuje Světový potravinový program OSN. A před zápasem s Caen si nechal na tělo dočasným tetováním zvěčnit jména padesáti lidí z různých koutů světa trpících hladem.

„Kam přijdu, lidé mě poznávají. Vyvolávají mé jméno, fandí mi," pronesl Ibrahimovic. „Ale jsou zde jména, o které se nikdo nestará, nikdo si je nepamatuje a nezajímá se, že osm set pět miliónů lidí v dnešním světě trpí hladem," vysvětlil kontroverzní útočník, jehož tělo při zápase zdobila například jména Carmen, Mariko, Antoine, Lida či Rahma.

„Mám fanoušky po celém světě. Nyní bych si přál, aby jejich podpora směřovala i k lidem, kteří trpí hladem. Pokaždé když moji příznivci uslyší mé jméno, vybaví se jim jména hladovějících, kteří jsou skuteční šampióni," vykládal Ibrahimovic.

Protože pravidla jsou neúprosná, sudí jeho počínání ocenil žlutou kartou. Rodák z Malmö vše přijal s klidem. „Jednalo se o poselství světu. Zlatan přijal výzvu a přál si nést příběhy lidí na vlastní kůži, aby na ně svět myslel," komentoval útočníkovo počínání Marina Catena, ředitel francouzské pobočky Světového potravinového programu OSN.

V samotném zápase ani Ibrahimovicův rychlý gól nezajistil pařížskému Saint Germain vítězství, přestože ještě před poločasem Lavezzi zvýšil na 2:0. Hosté totiž Zlatanovi pokazili večer jeho poselství trefami v 89. a 90. minutě.

Reklama