Hlavní obsah

Blatter vychválil Rusko, uspořádá prý nejlepší MS v historii

Moskva

Prezident FIFA Sepp Blatter je přesvědčen o tom, že Rusko v roce 2018 uspořádá nejlepší fotbalové mistrovství světa v historii. Devětasedmdesátiletý Švýcar to prohlásil při návštěvě Soči, během níž měl pro Rusko pouze slova místy až nekritické chvály.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda FIFA Sepp Blatter

Článek

"Jsem pyšný prezident. Jsem pyšný, že Rusko se připravuje na pořádání mistrovství světa," řekl agentuře TASS Blatter v olympijském Soči, jež je jedno z jedenácti měst pro MS.

Šampionát v Rusku bude pro Blattera jubilejní desátý během jeho působení ve funkcionářských strukturách. "Někteří lidé chtějí Rusku mistrovství světa vzít, ale na to mám jednu odpověď - my se zabýváme fotbalem a nedovolíme, aby se nám do toho pletla politika," dodal.

Putina chce pochválit

Blatter se má během návštěvy Ruska setkat s prezidentem Vladimirem Putinem, kterého chce pochválit za to, jak přípravy na MS postupují. "Všechno jde podle plánu a nic nezabrání Rusku v tom, aby uspořádalo nejlepší mistrovství světa v historii," uvedla hlava světového fotbalu.

"Ekonomická situace není nejlepší, ale jsem si jistý, že se zlepší. Hlavní je, že tento turnaj organizují ruští lidé. Právě lidé chtějí, aby se šampionát uskutečnil, a já osobně to cítím," řekl Blatter, jenž bude za měsíc usilovat o zvolení do pátého funkčního období v čele FIFA.

Mistrovství světa v Rusku se bude v roce 2018 konat od 14. června do 15. července na dvanácti stadionech v jedenácti městech.

Reklama

Související témata: