Hlavní obsah

Kadlec dal vítězný gól Frankfurtu, vše ale zastínily nechutné potyčky fanoušků

Salcburk

Český fotbalový útočník Václav Kadlec rozhodl vítězným gólem o výhře německého Frankfurtu 2:1 nad anglickým Leedsem v přípravném utkání poblíž Salcburku. Více než o samotném zápase se ale nyní mluví o nechutnostech, které následovaly po jeho skončení. Přímo na trávníku a následně i v centru města se do sebe nevybíravě pustily fanouškovské tábory obou týmů a policie nakonec zatkla pětadvacet výtržníků. Při zásahu na fanoušky, z nichž někteří měli na hlavě kukly, musel být použit slzný plny. Zraněno bylo několik lidí.

Bitka fanoušků po zápase Frankfurtu s Leedsem.

 
Článek

Gól Václava Kadlece proti Leedsu.

Podle šéfa představenstva německého klubu přitom během zápasu nic nenasvědčovalo tomu, že se něco takového chystá. "Angličtí fanoušci zpívali, všechno se zdálo být v přátelském duchu. A pak po zápase se najednou do sebe dvě skupiny navzájem pustí," řekl šokovaný funkcionář, podle něhož to vypadalo, jako by si bitku předem domluvili.

Po závěrečném hvizdu na hřišti v Eugendorfu vyběhlo několik fanoušků Leedsu směrem k příznivcům Frankfurtu. Ti je podle členů bezpečnostní služby začali okamžitě provokovat, házet po nich lahve a nakonec na ně zaútočili. Policii se na stadiónu podařilo oba tábory oddělit, později se ale hooligans plnou silou střetli na parkovišti před stadiónem a vše pak vyvrcholilo bitkou v centru města.

Mezi zatčenými je 21 fanoušků německého klubu, zranění utrpěli dva policisté a tři příznivci Leedsu.

Reklama

Související témata: