Hlavní obsah

Kde je Nedvěd? UEFA představila ideální jedenáctku tohoto století

Žádný český zástupce se nedostal do ideální sestavy Evropské fotbalové unie z let 2001 až 2014, kterou na základě každoročního hlasování fanoušků den před vyhlášením letošních výsledků zveřejnila UEFA na svých stránkách. Pavel Nedvěd, bývalý záložník Juventusu, jenž byl do nejlepší jedenáctky vybrán v letech 2003, 2004 a 2005, je ve vybrané společnosti mezi sedmi náhradníky.

Foto: Profimedia.cz

Jako za starých časů - Pavel Nedvěd nedávno oblékl dres Juventusu v charitativním zápase s Bocou Juniors a takto se radoval ze vstřeleného gólu.

Článek
Fotogalerie

Téměř polovinu míst obsadili Španělé, kteří dodali pětici Iker Casillas, Carles Puyol, Sergio Ramos, Xavi a Andrés Iniesta. V základní jedenáctce je doplňují Němec Philipp Lahm, Ital Alessandro Nesta, Angličan Steven Gerrard, Portugalec Cristiano Ronaldo, Argentinec Lionel Messi a Francouz Thierry Henry.

Mezi náhradníky jsou kromě Nedvěda ještě Ital Gianluigi Buffon, Angličan John Terry, Brazilci Kaká s Ronaldinhem, Francouz Zinédine Zidane a Švéd Zlatan Ibrahimovic.

Nejvíce nominací si v dosavadních 14 ročnících vysloužil Cristiano Ronaldo, jehož fanoušci vybrali do ideální jedenáctky devětkrát. Šestkrát v ní nechyběli Casillas, Puyol a Messi. Jediným českým zástupcem kromě Nedvěda byl v roce 2005 brankář Petr Čech.

Místo které jiné osobnosti byste zařadili Pavla Nedvěda do zálohy ideální jedenáctky UEFA?
Místo žádné, nepatří tam
24,3 %
Místo Iniesty
7,9 %
Místo Xaviho
11,3 %
Místo Gerrarda
56,5 %
Celkem hlasovalo 22775 čtenářů.

Reklama

Související témata: