Hlavní obsah

Další úlet FIFA. Omylem zveřejnila vítěze Zlatého míče

Curych

Příští pondělí 11. ledna se koná slavnostní vyhlášení Zlatého míče FIFA za rok 2015. Jenže fanoušci už s předstihem vědí, kdo v populární anketě zvítězí. Jména nejlepšího fotbalisty Lionela Messiho i fotbalistky Célie Šašičové se totiž omylem objevila na oficiálních stránkách Mezinárodní fotbalové federace.

Foto: Stringer, Reuters

Messi (10) i Neymar prožili fantastický rok 2015. Brazilec však na svého parťáka z Barcelony v anketě nestačil - Messi získá svůj pátý Zlatý míč.

Článek
Fotogalerie

Všechno nasvědčuje tomu, že slavnostní galavečer v Curychu už bude jen symbolickou povinností. FIFA sice rychle jména čerstvých držitelů Zlatého míče za minulý rok stáhla, avšak maléru s předčasným oznámením výsledků už nezabrání.

Vítězná jména příliš nepřekvapí. Lionel Messi ukončí dvouleté kralování svého konkurenta Cristiana Ronalda, výjimečného Argentince tentokrát nepředběhne ani jeho spoluhráč z Barcelony Neymar. Rodák z Rosaria získá už svůj pátý Zlatý míč.

Němka s kamerunskými kořeny Šašičová letos na mistrovství světa nastřílela nejvíce branek, a rovněž byla nejlepší kanonýrkou Frankfurtu, s kterým vyhrála Ligu mistryň. V pouhých 27 letech se poté rozhodla ukončit kariéru.

Reklama