Hlavní obsah

Čína láká Ibrahimovice na astronomický plat

Peking

Do přetahované s velkokluby Manchesterem United, Chelsea či Juventusem o Zlatana Ibrahimovice se zařadila také Čína. Hvězdný švédský útočník, který se v úterní přípravě ve Stockholmu postaví proti českým fotbalistům, by mohl v létě odejít z Paris St. Germain na Východ. Podle italského listu La Repubblica má čtyřiatřicetiletého kanonýra do Asie přilákat také pohádkový roční plat 75 miliónů eur (asi dvě miliardy korun).

Foto: John Sibley, Reuters

Skončí útočník Zlatan Ibrahimovic v daleké Číně?

Článek

Ibrahimovic na konci června po vypršení smlouvy po třech letech opustí PSG. Podle médií má nejblíže do Anglie, kde o něj stojí Manchester United i další kluby. Ale spekulovalo se také o severoamerické Major League Soccer či o návratu do Itálie.

La Repubblica přidala k možným destinacím zkušeného útočníka Čínu, kde o kapitána švédské reprezentace má mít eminentní zájem přímo prezident země Si Ťin-pching. Zatím není jisté, za jaký tým by Ibrahimovic hrál.

V zimě čínské kluby investovaly do posil okolo 330 miliónů eur. Získaly například bývalého Ibrahimovicova spoluhráče z PSG Argentince Ezequiela Lavezziho, Kolumbijce Jacksona Martíneze z Atlética Madrid nebo Brazilce Ramirese (Chelsea) a Alexe Teixeiru (Šachtar Doněck).

Britský deník The Sun v souvislosti s Ibrahimovicovým chystaným odchodem z PSG napsal, že jedním z potencionálních nástupců švédského kanonýra by mohl být Daniel Sturridge. Za útočníka Liverpoolu a reprezentanta Anglie jsou prý katarští vlastníci francouzského mistra ochotni zaplatit až 50 miliónů liber.

Reklama

Související témata: