Hlavní obsah

Koller přiletěl kvůli tenisovému klání až z Monaka. A klan Vízků raději přihlásil hned tři dvojice

Praha

Šutér Jan Koller přiletěl speciálně kvůli tenisovému klání až z Monaka. „A od Vízků jsou tady hned tři dvojice,“ parafrázoval další z fotbalových internacionálů Ivan Hašek hujerovskou hlášku a nijak nezastíral, že i proto se dal do holportu s nejstarším z Vízkova rodu. Pravděpodobnost na vítězství v turnaji na košířské antuce tím pochopitelně narostla, protože klan Vízků mohl režírovat dění k obrazu svému.

Tenisový turnaj fotbalových internacionálůVideo: Sport.cz

 
Článek

Samozřejmě že o turnajové vítězství až tolik nešlo, i když šestnáct aktérů v nádherném areálu společnosti Lalasa v pražských Košířích válčilo, jako by šlo přinejmenším o turnajový primát na US Open.

„Fotbal šel definitivně stranou," přiznával dvoumetrový habán Jan Koller, že jeho novou vášní se stal tenis. „Dělám pokroky. Na turnajovém klání v našem klubu v Monaku jsem se dostal až do pátého kola a porazil i mnohem lepší hráče, než jsem já," pochválil se a prozradil, že si na francouzském jihu chce zkusit i pár opravdových turnajů.

„Do balónu si kopnu, jen když se objevím v Čechách a doma ve Smetanově Lhotě mě kluci umluví, abych si s nimi šel zahrát mistrák. Ale tenis mě baví, takže když volal Pavel Kuka, přiletěl jsem do Prahy na otočku kvůli turnaji, který uspořádal," přiznával vytáhlý Dino, že se nerozpakoval ani chvíli.

Kukačka se předvedl

„Kukačka se zase předvedl. Muselo mu dát spoustu práce, aby dal tenisový turnaj dohromady, ale zvládl to jako vždy skvostně. A protože i počasí přálo, prožili jsme nádherný den," chválil hlavního organizátora Pavla Kuku další z fotbalových internacionálů Ivan Hašek. Za sebe i soupeře, mezi nimiž byli jeho sparťanští parťáci Jozef Chovanec, Horst Siegl, František Straka, ale i rivalové z Vršovic Vladimír Šmicer či Antonín Panenka.

„Nakonec se hlásilo tolik zájemců, že vznikl přetlak a musel jsem ve startovní listině škrtat a omlouvat se," přiznal Pavel Kuka, že i jeho překvapilo, kolik bývalých fotbalistů se mu hlásilo.

1996 lahví vína jako pomoc

„Díky mému kamarádovi tady ve Vista resortu, který nám zdarma zapůjčil kurty i zázemí, se ale všechno zvládlo a klukům se turnaj zamlouval. I večerní posezení, při němž jsme rozdělovali ceny a společně sledovali pohárové klání Sparty s milánským Interem," pochvaloval si Kuka, že tenisový turnaj měl stejný úspěch, jako fotbalové či hokejové zápasy nebo golf, který pro internacionály rovněž organizuje.

„Tentokrát ale nešlo o nás. Nechali jsme vyrobit speciální edici vín, která připomíná dvacet let, jež uběhly od evropského šampionátu v Anglii ´96 a stříbra, jež jsme ve Wembley získali. Přesně 1996 lahví. Výtěžek z jejich prodeje půjde na pomoc fotbalovým internacionálům," vysvětloval nápad, který ho k organizování turnaje vedl.

„Ta pomoc ale samo sebou nebude určena Barošovi či třeba tady Honzovi Kollerovi nebo Hašanovi, ale našim předchůdcům v reprezentaci, kteří pomoc opravdu potřebují."

Reklama