Hlavní obsah

Je libo foto? Kopie slavného Messiho láká fanoušky v Íránu

Teherán/Praha

To je ale překvapení! Lionel Messi v Íránu rozdává nadšeným fotbalovým fanouškům podpisy. Jak je to možné? Jde o dvojníka, který je originálu z Barcelony vskutku hodně podobný. Svoji slávu si užívá Íránec Róza Parasteš, který s plnovousem a ve fotbalovém dresu katalánského velkoklubu jako by slavnému Argentinci vypadl z oka.

Íránský Messi

 
Článek

Být podobný Messimu se Íránci vyplácí. Je středem pozornosti, zajímají se o něj média, zahrál si dokonce v seriálech. Jedno se ale zatím této slavné kopii nepodařilo. I když se pokoušel spojit s pravým Messim, nepodařilo se mu to. Přesto má úspěchy i v zahraničí.

Když navštívil Švédsko a zašel do jedné kavárny, lidé si ho s barcelonským klenotem spletli.

Parasteš podle svých slov nikdy nemusel podstoupit žádný operační zákrok, aby se podobal Messimu, který má na světě více dvojníků. Tento z Íránu kvůli své podobě nemohl jednou ani domů, protože jeho otec fandí Realu Madrid, velkému konkurentovi Barcy.

„Otec je velkým fotbalovým fanouškem. Když Írán prohrál na mistrovství světa v roce 2014 s Argentinou po Messiho gólu, otec mi volal, že nemám chodit domů," přidává „íránský Messi" historku a podtrhuje tak svoji výjimečnou podobu s pětinásobným nejlepším fotbalistou světa.

Reklama

Související témata: