Hlavní obsah

Derby? Strašidelné! Sparta se zase rozsypala

Praha

Stačily čtyři dny, aby nadějný začátek jara upadl v zapomnění. Fotbalová Sparta se zase rozkládá před očima, tak jako na podzim. po šokující porážce s Karvinou přišla blamáž v semifinále poháru. Slavia v Edenu jasně dominovala a výhrou 3:0 připravila rivalovi nejvyšší porážku od roku 2008, kdy na Letné zvítězila 4:1. „Nepamatuji zápas. v němž bychom nevystřelili na branku,“ ilustruje letenskou marnost trenér Zdeněk Ščasný.

Pohárový zápas se Slavií jsme nezvládli psychicky, přiznává trenér Sparty Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sešívaní jim klidně mohli uštědřit pověstného bůra. O tolik horší Letenští v derby byli. Pokolikáté už zaráží, jak křehká Sparta je...?

„Asi to bude psychikou. Myslím, že nejsme horší fotbalisti. Jen prostě přestaneme sbírat body nebo se nám přestane trochu dařit a celkově se rozsypeme. Vůbec se z toho neumíme jako mančaft dostat, nějak se z toho posbírat," trefně poznamenává obránce Lukáš Štetina.

Cením si každého gólu, ale když je to proti Spartě, je to víc, raduje se střelec Tomáš SoučekVideo: Sport.cz

„Hodně tvrdá rána. Řekli jsme si, že pohár vyhrajeme. Jedinou trofej, kterou ještě můžeme získat. Bohužel zápas tomu nenasvědčoval. Hráli jsme strašidelně. Nebyli jsme vůbec na balonu, prostě tragédie," přidává se brankář Milan Heča.

Kdo by si teď vsadil jako tutovku, že Sparta na třetí příčce udrží v lize šestibodový náskok na Jablonec?

Nově zavedená nadstavba proti nejlepším soupeřům ukáže, jestli se proti podzimu aspoň někam posunula.

Důvody známe, tvrdí Ščasný

„Jednoznačně. Nevrátíme se ani k zápasu s Karvinou, ani k derby. Slavia byla lepší a ukáže se, zda jsme schopni se poučit. Pokud budeme hrát jako s Karvinou nebo v derby, tak to stačit nebude," varuje trenér Zdeněk Ščasný.

Sparta sice vstoupila do jara vítěznou sérií. Teď však aby zase chystala poučení z krizového vývoje...

„Samozřejmě přemýšlím, proč se teď všechno otočilo. Ani jeden z faktorů nemůže omluvit porážku s Karvinou. Ani způsob, jakým jsme prohráli na Slavii. Důvody známe, ale nechci je teď vyjmenovávat," líčí Ščasný.

Jeho tým čeká závěrečné kolo základní části a pět utkání v ligové nadstavbě. Zvládne je?

„Myslím, že se zvedneme. Musíme se chytnout hned teď v Opavě. Máme šest kol do konce. Musíme jít do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát, a nějak důstojně ukončit sezonu," přeje si Heča.

Reklama