Hlavní obsah

Postup do semifinále Poháru ČMFS by neměl minout Liberec a Brno

PRAHA

Středeční odvetné zápasy čtvrtfinále Poháru ČMFS by měly být jednoznačnou záležitostí pro fotbalisty Liberce a Brna, kteří v prvních utkáních přehráli své soupeře shodně 3:0. Poraženými před týdnem byly týmy Třince a Jablonce. Sparta by doma v souboji s HFK Olomouc po výhře 2:1 také neměla zaváhat. Pražské derby uvidí Horní Počernice, kde se střetnou FC Bohemians s Viktorii Žižkov, první souboj skončil 1:1.

Článek

Olomoucký tým chtěl Spartu před prvním utkáním pořádně potrápit, což se hráčům HFK minimálně v prvním poločase povedlo. Domácí totiž první dějství vyhráli překvapivě 1:0. Do druhého poločasu přišel vedle Matušoviče také Slepička, který se následně dvěma góly postaral o zvrat a konečné vítězství Sparty 2:1.

„Za předvedenou hru, hlavně v prvním poločase, kdy jsme byli dokonce lepší, se stydět nemusíme. Předvedli jsme výborný výkon. Ve druhém poločase už se ukázala obrovská síla Sparty,“ řekl k utkání na klubových stránkách HFK Olomouc domácí trenér Tomáš Uličný.

Jasnou výhru 3:0 uhráli fotbalisté Liberce na půdě druholigového Třince. Severočeši už dříve avizovali, že po zpackaném úvodu fotbalové ligy jim zbývá cesta do pohárové Evropy jen přes pohár. Za svým cílem vyběhnou hráči Liberce na stadiónu U Nisy a druholigový tým bojující ve své soutěži o záchranu by jim v cestě do semifinále neměl být velkou překážkou.

Bez velkých problémů by se mezi poslední čtyři týmy českého poháru měli propracovat také hráči Brna, kteří si z Jablonce před týdnem odvezli výhru 3:0. Brněnský kouč Petr Uličný ovšem před odvetou nabádá své svěřence, aby soupeře nepodcenili.

“My zápas bereme naprosto vážně, takže obrana by měla být kompletní, tedy v čele s Honzou Trousilem a hrát bude i Tomáš Polách. V záloze a v útoku změny budou. Příležitost dostanou René Wagner a Pavel Simr, uvažuji o Balážovi, Hanákovi, a také o Honzovi Urbanovi,” uvedl na klubovém webu trenér Petr Uličný.

Těžký zápas na půdě soupeře čeká Viktorii Žižkov, která s ambiciozními FC Bohemians, kteří bojují o postup do české nejvyšší fotbalové soutěže, remizovala doma 1:1. Pro Viktorku nebude počernické hřiště, které má střížkovský klub pro domácí zápasy pronajaté, nijak cizí. Hráči Žižkova na něm totiž trénují. Hostující kouč Griga nebude stále moci počítat s rekonvalescentem Luďkem Straceným.

Reklama