Hlavní obsah

Brňané po špatném úvodu vydřeli s Libercem pohárovou remízu

BRNO

Fotbalisté Brna a Liberce se ve čtvrtečním prvním semifinálovém utkání Poháru ČMFS rozešli remízou 2:2. Blíž k vítězství měli na Moravě hosté, kteří po devíti minutách vedli o dva góly. Severočeši ale náskok neudrželi a definitivně o něj přišli jedenáct minut před koncem po Pavlíkově pokutovém kopu. Odveta je na programu ve středu 7. května.

Článek

Liberec v Brně nečekaně udeřil hned z prvního útoku. Po Nezmarově centru z levé strany se dostal míč až k volnému Dočkalovi a ten ve 40. sekundě přesnou střelou do horního růžku překonal brankáře Lejsala. Gól otřásl psychikou domácího týmu, který začal chybovat a působil místy bezradným dojmem. Zejména zadáci měli problémy s rychlonohými útočníky Nezmarem a Keričem. Druhý z nich se po osmi minutách řítil sám na Lejsala, kterému udělal kličku, a brněnský brankář jej srazil. Z pokutového kopu přidal s přehledem Dort druhý gól.

Domácí trenér Petr Uličný okamžitě přeskupil tým, k dvojici stoperů Dvorníkovi s Trousilem stáhl ze středové řady ještě Pavlíka a naopak oba krajní zadáky Švejnohu se Sieglem posunul do středu pole. Brňané tím získali převahu, jejich hra ale byla zranitelná po bleskových brejcích soupeře.

Liberecký brankář Hauzr chytil ve 14. minutě dělovku Střeštíka, chvíli na to se po rohovém kopu a Bestově střele míč odrazil od břevna. Ve 21. minutě se podařilo Brňanům vykřesat naději na zvrat, když po Poláchově centru z pravé strany Tomáš Došek hlavou snížil.

Pavlík z penalty vrátil Brnu naději 

Hbitý Kerič se ale po půlhodině hry dostal dvakrát v rychlém sledu do gólových šancí, obě mu však zlikvidoval Lejsal. Naopak v nastavení těsně před přestávkou měli Brňané krůček k vyrovnání, Polách ale z trestného kopu trefil jen tyč.

Po změně stran domácí fotbalisté zahájili očekávaný tlak a měli i střelecké příležitosti. Po Střeštíkově přihrávce Došek z deseti metrů vysoko přestřelil, podobně dopadl po Keričově úniku a zpětné přihrávce Dort, jenž z hranice trestného území minul opuštěnou branku.

Nápor Brňanů v závěru vrcholil a dvanáct minut před koncem srazil Holeňák v trestném území Švejnohu. Pavlík se z pokutového kopu nemýlil a vrátil Brňanům postupové šance. Domácí i nadále útočili, ale vytrvalá převaha už k dokonání obratu nevedla.

1. FC Brno - Slovan Liberec 2:2 (1:2)
Branky: 21. T. Došek, 79. Pavlík z pen. - 1. Dočkal, 9. Dort z pen. Rozhodčí: Paták - Pospíšil, Mencl. ŽK: Lejsal, Polách, Švejnoha - Holeňák, Dočkal. Diváci: 3620.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Dvorník, Siegl - Pavlík, Polách, Večeřa, Střeštík (73. Wagner) - A. Besta, T. Došek (84. Baláž). Trenér: Uličný.
Liberec: Hauzr - Matula, Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal, Bílek, Dort, Papoušek (64. Liška) - Kerič (90. Smetana), Nezmar (68. Radzinevičius). Trenér: Škorpil.

Reklama

Související témata: