Hlavní obsah

Můj životní duel, jásal útočník Slovácka Ondřejka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Nebýt brzkého Chmelíčkova zranění, možná by se na hřiště ani nedočkal. Střídající ofenzivní záložník či útočník Václav Ondřejka měl hlavní zásluhu na triumfu Slovácka v odvetě pohárového semifinále se Slavií, která se musela nečekaně se soutěží rozloučit.

Článek

„Pár velmi dobrých utkání jsem už v minulosti odehrál v mládežnických reprezentacích, ale toto byl určitě můj dosavadní vrchol kariéry,“ jásal Ondřejka, který nejprve vyrovnal na 1:1, pak po jeho akci viděl červenou kartu slávistický brankář Vaniak a nakonec přihrál i na vítěznou branku Cleberovi.

„Oslavovat budeme maximálně sklenkou šampaňského, vždyť už v sobotu nás čeká druholigový duel s Karvinou. Strašně se již ale těším na finále s Teplicemi. Bez ohledu na to, zda nastoupím v základní sestavě,“ svěřil se Ondřejka.

Brankář Slovácka Miroslav Filipko plánoval, že si dá po večeři dvě piva. „Snad si je zasloužím,“ usmíval se. „Vyřadit Slavii je fantastický úspěch. Teď jen aby se nám na něj povedlo navázat i ve druhé lize,“ přál si.

Ve slávistickém táboře byla naopak nálada na bodu mrazu. „Mně nezbývá než soupeři pogratulovat. Nechápu, proč jsme tak špatně odehráli poslední minuty. Před prvním soupeřovým gólem sice domácí Ondřejka určitě nestál při standardce devět metrů od balónu, ale na to se nemůžeme vymlouvat,“ mračil se smutný kouč Karel Jarolím.

Brankáře Martina Vaniaka zase strašila možnost, že kvůli vyloučení bude Pražanům chybět v ligovém závěru. „Přitom jsem rukou mimo velké vápno určitě nehrál. Byla to lopatka,“ dušoval se.

Reklama

Související témata: