Hlavní obsah

Slavii se zázrak nepodařil. Olomouc vyhrála a je ve finále Ondrášovka Cupu

OLOMOUC

Druhým finalistou Ondrášovka Cupu se stala olomoucká Sigma, která si po kontumační výhře (3:0) v prvním duelu s pražskou Slavií domácí odvetu v klidu pohlídala a vyhrála ji 1:0. „Jsme strašně rádi, že jsme se do finále dostali a zachovali si tak šanci hrát Evropskou ligu. Zároveň pevně věřím, že i Mladou Boleslav zvládneme a splníme tak náš sezónní cíl,“ tvrdil lodivod olomoucké Sigmy Zdeněk Psotka.

Foto: ČTK

Pavel Šultes (vlevo) a Ondřej Čelůstka ze Slavie bojují o míč v odvětě Ondrášovka Cupu.

Článek

Od úvodního hvizdu byli aktivnější Hanáci, byť góly potřebovala dávat Slavia. První velkou šanci měl už ve 2. minutě Petr, ale Vaniak kryl. Další tutovku pak veterán v brance Slavie zneškodnil v 15. minutě, když tentokrát vychytal Šultese.

Slávisté se za půlící čáru dostávali jen sporadicky, ale protože Hanáci byli v defenzívě hodně obezřetní, k pořádné střele se nedostali. Za první půlhodinu tak na sebe upozornili jen dvěma nevybíravými zákroky na domácího špílmachra Hořavu, které sice sudí Jílek trestal, ale nedostatečně. Až ve 32. minutě, po rohovém kopu, nebezpečně hlavičkoval Čelůstka, gólman Drobisz se však vytáhl. Vzápětí mohl domácí dostat do vedení Petr, jenže přestřelil.

V podobném duchu začal i druhý poločas. Blízko gólu byl v 52. minutě štírek Navrátil, který šel po hrubce Trubily sám na Vaniaka, ale ten včasným vyběhnutím zachránil. O čtyři minuty později už ale proti Hořavovi, jehož perfektně uvolnil Šultes, neměl šanci. Sigma vedla a zároveň zvýšila svůj už tak dost luxusní náskok. O finalistovi tak bylo definitivně rozhodnuto.

„Celé semifinále výrazně ovlivnila kontumace prvního duelu. Rozhodl ale až dnešní gól Hořavy. Po něm bylo jasné, že Slavie to už nezvrátí,“ mínil Psotka.

„My trenéři jsme sice pořád naději živili, zázraky se ve fotbale dějí, ale Sigma je silná a tak to bylo spíše v rovině přání. Hodnotit zápas ale nebudu. Po tom, co se stalo v Praze, bych nebyl objektivní. Jsem však rád, že jsme to tady odehráli se ctí,“ uvedl trenér Slavie Michal Petrouš.

Semifinále fotbalového Ondrášovka Cupu, odvetný zápas:
Sigma Olomouc - Slavia Praha 1:0 (0:0)
Branka: 56. Hořava. Rozhodčí: Jílek - Urban, Marek. Bez karet. Diváci: 1866. První zápas: 3:0, postupuje Olomouc.
Olomouc: Drobisz - Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek - Bajer (71. Pospíšil), Rossi, Hořava - Petr (61. Přikryl), Šultes, Navrátil (78. Doležal). Trenér: Psotka.
Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Hora (63. Milutinovič), Janda (77. Petrák), Jarolím, Koreš - Pospěch, Vlček (68. Hurka). Trenér: Petrouš.

Reklama

Související témata: