Hlavní obsah

Krejčí je překážka složitější než Taxis

Praha

Nebýt Ladislava Krejčího, měli by fotbalisté Sparty v průběhu jara těžký život. Už několikrát zařídil ligovému lídrovi vítězství, včera pak Pražany nasměroval do finále Poháru České pošty. Jedinou trefou zařídil výhru v úvodním duelu semifinále s Jabloncem.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ladislav Krejčí se raduje z gólu.

Článek

„Krejčí pro nás představoval překážku složitější než je slavný dostihový Taxis," uznale pokýval hlavou František Komňacký, trenér Jablonce. „Motal nám na pravé straně hlavy a hrál skutečně výborně. Vůbec jsme si s ním nevěděli rady. Byl to nejlepší hráč na hřišti. Řekl si o reprezentaci takovým způsobem, že není třeba mých přímluv. Myslím, že dorostl pro národní tým. Já bych ho jen doporučil," uznale pokyvoval hlavou Komňacký, jenž současně zastává roli asistenta trenéra českého elitního výběru.

„Momentálně hraje stejně jako trénuje, tedy naplno," usmál se kouč Sparty Martin Hašek. „Pro naši hru je nesmírně důležitý a já věřím, že si výkonnost udrží," pochválil mladičkého záložníka hrajícího ve skvostné formě.

Solidní základ, je klidný Krejčí

Samotný Ladislav Krejčí bere vše s nadhledem. „Nejvíc mě mrzí, že jsme vstřelili jen jediný gól. Měli jsme spoustu dalších šancí a mohli jet do Jablonce s větším náskokem. Ale čisté konto a jeden vstřelený gól představují solidní základ," hodnotil zápas, v němž zářil.

Parádně vstřelil gól šajtlí levé nohy. „Takhle to piluju na tréninku, když mám míč přes nohu. I tohle byla pozice spíš na pravačku, ale cítil jsem, že vyberu jiné řešení," vysvětlil. Sám měl další šance, do vyložených pozic pak nabil i spoluhráčům.

„Vůbec neřeším, jestli si zasloužím nominaci do národního mužstva. Hezky se to čte, ale všechny spekulace jdou mimo mě. I když šampionát by byl pochopitelně krásný," pokrčil rameny devatenáctiletý borec.

Reklama

Související témata: