Hlavní obsah

Oba trenéři už domácí pohár získali, dnes ho chtějí v Chomutově zvednout nad hlavu znovu

Chomutov

V průběhu pohárového tažení podceňované celky Jablonce a Mladé Boleslavi si to v pátek večer rozdají o vítězství v druhé nejvýznamnější domácí soutěži. Pro obě mužstva jde zároveň o poslední možnost proniknout do pohárové Evropy, neboť z ligy se to už těžko některému z nich povede. I proto je pro ně finále Poháru České pošty, které začne ve 20:15 v severočeském Chomutově, tak atraktivní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský stoper Petr Johana netají, že jeho tým chce získat trofej i pro zraněné spoluhráče.

Článek

Těžko soudit, kde je před večerním duelem větším favoritem. Jablonec se dostal do finále poté, co vyřadil Liberec, jenže odveta vyvolala hodně zlé krve a snad ještě více podezření.

Pátý jablonecký pokus

Takový Jiří Štajner nebo třeba Ondřej Kušnír se znechucením ostatně nijak netajili,  bezprostředně po odvetě v Jablonci i poté na sociálních sítích mluvili o tom, že hráli proti dvanácti, nebo dokonce čtrnácti hráčům soupeře, neboť sudí evidentně stranil domácím. Od disciplinární komise dostali za své výroky pokutu deset tisíc korun, aniž by běh věcí změnili.

Jablonec je ve finále a je odhodlaný proměnit pátý pokus o zisk trofeje v úspěch. Zatím se mu to povedlo jen jednou na pražském Strahově, kde před třinácti lety porazil v prodloužení Drnovice.

„Tehdy jsem nastoupil v základní sestavě Jablonce, dnes budu sedět na jeho trenérské lavičce. Bylo by proto krásné vyhrát pohár zase a sbírku zkompletovat," přeje si Roman Skuhravý, který byl na lavičku Severočechů dosazen namísto odvolaného Václava Kotala.

Minář si chce zopakovat Jihlavu

I mladoboleslavský kouč Ladislav Minář jeden pohárový triumf zažil. Před dvěma lety se ujal mužstva v samém závěru sezóny a v jihlavském finále ho po penaltovém rozstřelu přivedl k zisku trofeje.

„Udělám vše, abychom i v Chomutově zvedli pohár nad hlavu. Motivaci máme velkou, neboť vítězství pro nás představuje i vstupenku do kvalifikace o Evropskou ligu. A na našem odhodlání nic nemění ani spousta hráčů na marodce a z toho vyplývající problémy se sestavou," upozorňoval Ladislav Minář, že se jeho zraněními zdecimovaný tým bude muset obejít bez Dosoudila, Janíčka, Magery a spol.

„Pohár chceme vyhrát i pro ně, naše vítězství bude patřit jim. Jsem přesvědčen, že to dokážeme a pohár k nám do Mladé Boleslavi odvezeme," netajil odhodlání kapitán Středočechů Petr Johana, jehož celek vyřadil v semifinále hodně překvapivě pražskou Spartu.

Reklama