Hlavní obsah

Švejdík se musel s vidinou obhajoby Superpoháru rozloučit. Po mojí chybě, nepopíral

Plzeň

Loni si vychutnával triumf, neboť v utkání o Superpohár měla jeho Sparta nad Plzní jasně navrch a trofej získala, v sobotním večeru si chtěl Ondřej Švejdík v Plzni pocity zopakovat. Samozřejmě už v ¨sestavě Liberce, jehož dres teď obléká. „Mrzí mě, že jsme to nesvedli, protože jsem chtěl Superpohár obhájit,“ přiznával poté, co se musel se svými představami definitivně rozloučit, neboť v konfrontaci mistra s pohárovým vítězem měla navrch domácí Viktoria.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letní posila Slovanu Liberec Ondřej Švejdík během Superpoháru s Plzní.

Článek

Prakticky po půlhodině bylo rozhodnuto, neboť Plzeň vás ztrestala, vytvořila si dvoubrankový náskok a těžko se dalo předpokládat, že by dopustila zvrat.

První poločas, kdy jsme dostali dva zbytečné góly, opravdu rozhodl. Mrzí mě to o to víc, že první inkasovaná branka padá na mou hlavu. Podobné situace po rohovém kopu si musím na přední tyči pohlídat.

Po hlavičce Hořavy jste vzápětí inkasovali podruhé. A opět ze vzduchu...

Přitom jsme se připravovali na to, že si musíme hlavičkující domácí hráče pohlídat. Jenže Kolář si počínal chytře.

Neměl jste obavy, aby po dvou slepených gólech neodešel Liberec ze hřiště s výpraskem?

Skutečně mně podobné myšlenky bleskly hlavou, protože naše mužstvo mělo z Plzně obrovský strach a respekt. Ale trvalo to jen chvíli. Pak se ukázalo, že jakmile už o nic nejde, začne Liberec hrát. Nervozita opadla, začali jsme běhat, nabízet se, věřit si, i naše hra byla daleko lepší.

Zápas jste dokonce zdramatizovali, neboť se vám podařilo skóre snížit a držet tak Plzeň v napětí až do samého konce.

A to jsme mohli Plzeň potrápit ještě víc, protože po změně stran polevila a nehrála už tak koncentrovaně, jako do přestávky. Proto jsme také dostali její obranu pod větší tlak a i domácí začali dělat chyby.

Vyrovnat jste sice nedokázali, ale po ustrašeném výkonu v první půli se jisté slibné náznaky ve vaší hře přece jen ukázaly. Dokážete po pár týdnech v Liberci odhadnout, na co mužstvo v nové sezóně má?

Těžko... Pravdou je, že Liberec hraje jiný fotbal, než v loňské sezóně. Už to není nakopávaná, protože trenér i klubové vedení na nás chtějí, abychom hráli opravdu fotbal. Bude ovšem nějaký čas trvat, než si kluci zvyknou. Možná to potrvá dva týdny, třeba měsíc nebo dva. Uvidíme.

Liga ovšem startuje už nastávající víkend, navíc hned v dalším týdnu vás čeká třetí kvalifikační předkolo Evropské ligy proti izraelskému Kirjatu Šmona, na který máte vy osobně určitě příjemné vzpomínky...

Potkali jsme se s ním se Spartou v Evropské lize, doma jsme vyhráli a já dokonce vstřelil gól. V odvetě už to nebyl od nás ideální výkon, ale i remíza k postupu stačila. Kirjat je každopádně hratelným soupeřem, přes kterého se můžeme i s Libercem do dalšího kola dostat.

Reklama

Související témata: