Hlavní obsah

Ve poháru ČMFS pokračují Mladá Boleslav i Zlín

PRAHA

Oba prvoligové týmy potvrdily v dohrávkách třetího kola fotbalového Poháru ČMFS roli favorita. Mladá Boleslav se protrápila k hubenému vítězství 1:0 na půdě divizního Letohradu, Tescoma Zlín dvěma brankami ve druhé půli otočila nepříznivý stav utkání na hřišti druholigového Třince. Čtvrté kolo domácího poháru je na programu 25. října a představí se v něm dvanáct prvoligových mužstev.

Článek

Fotbalisté Mladé Boleslavi se na postup přes Letohradu nečekaně nadřeli. Druhému celku ligové tabulky sice chyběli reprezentanti Marek Kulič a Martin Abrahám, ale i tak Středočeši nečekali, že se budou až do poslední minuty třást o výsledek.

Letohrad se soupeře nezalekl a hlavně v první půli několikrát nebezpečně zahrozil. V největší šanci divizního celku se minutu před pauzou zjevil Gerža, ale hostujícího gólmana Pavla Kučeru, jenž dostal stejně jako v ligovém utkání v Teplicích přednost před jedničkou Miroslavem Millerem, při úniku nepřekonal.

Lasota se trefil proti bývalému klubu

Ve druhém poločase hráči Mladé Boleslavi přidali a výsledkem byl rozhodující gól Tomáše Sedláčka. Autor postupové branky proti Marseille si v 54. minutě zpracoval centr Ševinského a přesnou střelou k pravé tyči poslal středočeský klub do čtvrtého kola. V něm Boleslav čeká druholigový Hradec Králové.

Na postup se pořádně nadřel i Zlín, který musel v Třinci dohánět jednobrankovou ztrátu z prvního poločasu. Svěřenci trenéra Petra Uličného nastoupili bez čtyř hráčů základní sestavy a v 17. minutě jejich nepřesnou hru potrestal Edvard Lasota, jenž ještě vloni na podzim oblékal dres Tescomy. Třinečtí se lépe pohybovali a kombinační hrou se často dostávali před pokutové území Zlína, víckrát se jim však skórovat nepodařilo.

Do druhého poločasu nastoupil favorit jako vyměněný a výsledek otočil. Trenérovi Uličnému vyšlo střídání, postup do dalšího kola, kde Zlín čeká Baník Ostrava, jeho týmu zajistili svými góly střídající vysocí hráči Bielik a Bača.

Výsledky:
Letohrad - Mladá Boleslav 0:1 (0:0)
Branka: 54. Sedláček. Rozhodčí: Douda - Jiřík, Hojsík. ŽK: Vaniš - Šmerda, Ordoš, Rajnoch. Diváci: 2400.
Třinec - Tescoma Zlín 1:2 (1:0)
Branky: 17. Lasota - 61. Bielik, 73. Bača. Rozhodčí: Adámek - Jahoda, Dorušák. ŽK: Malíř, Sznek - Šmahaj. Diváci: 1020.
Program 4. kola:
Středa 25. října (15:30):
Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice, Břeclav - Sparta Praha, SIAD Most - FK Jablonec 97, FK Viktoria Žižkov - Marila Příbram, FK Teplice - Viktoria Plzeň, SFC Opava - 1. FC Slovácko, Baník Ostrava - Tescoma Zlín, Hradec Králové - FK Mladá Boleslav.
Poznámka: V utkáních dvou prvoligových celků rozhodne o pořadateli los.

Reklama

Související témata: