Hlavní obsah

Wenger zvažuje odchod z Arsenalu, s ním i řada opor

LONDÝN

Fotbalový Arsenal možná čeká pořádně horké léto. Může za to středeční rezignace viceprezidenta klubu Davida Deina, který byl velkým zastáncem a přítelem trenéra Arséna Wengera. Francouzský kouč teď zvažuje, že předčasně ukončí svoji smlouvu, jež má vypršet až po příští sezóně.

Foto: Internet

Arsene Wenger

Článek

Pokud by Wenger po jedenácti letech v Arsenalu opravdu skončil, odchod z týmu "Kanonýrů" by prý zvažovali klíčoví hráči v čele s kapitánem Thierrym Henrym, Cescem Fabregasem, Kolo Tourém, Emmanuelem Adebayorem či Gaelem Clichym. Po jejich boku absolvuje svou první sezónu ve slavném klubu český záložník Tomáš Rosický.

Wenger připustil, že jej Deinovo rozhodnutí zaskočilo a rozladilo, i proto nyní zvažuje svoji budoucnost. "Pro Arsenal to je smutný den. A pro mě obrovské zklamání, protože jsme velmi úzce spolupracovali," komentoval kouč Deinovu rezignaci na funkci, v níž figuroval dlouhých 24 let.

Stál za úspěchy v posledních deseti letech 

Právě Dein, dlouhá léta nejmocnější muž v Arsenalu, stál v roce 1996 za příchodem Wengera. Klub ze severního Londýna pod vedením francouzského stratéga oprášil zašlou slávu, když dokázal třikrát získal anglický titul. "David výrazně přispěl k úspěchům Arsenalu v posledních deseti letech i předtím. Červené a bílé barvy jsou v jeho srdci," prohlásil Wenger.

Není ale vyloučeno, že Arsenal čeká nová éra už bez Wengera. Pokud by dal kouč klubu sbohem, výrazných změn by zřejmě doznalo i složení týmu. Řada hráčů v čele s kanonýrem Henrym prý Deinův odchod z klubu nese také značně nelibě. A zvažují, zda Arsenal také neopustit, protože k Wengerovi mají velmi blízko a jeho rozhodnutí může být klíčové i pro jejich budoucnost.

Současnou krizi uvnitř klubu zapříčila jeho středeční valná hromada. Na ní se Dein chtěl s spojit s americkým miliardářem Stanem Kroenkem, který vlastní 14,6 procenta klubu. Dein mu hodlal prodat svůj jedenáctiprocentní podíl a totéž chtěl po ostatních akcionářích v zájmu zajištění stabilní finanční situace. Ti to ale odmítli, Dein svoje akcie prodal sám a vzápětí se rozhodl pro odchod.

Reklama

Související témata: