Hlavní obsah

Arsenal schytává ránu za ránou, ale trenér Wenger dál tvrdí: Nevzdáváme to!

LONDÝN

Schytává ránu za ránou. Výprask doma s Manchesterem United, v neděli na Stamford Bridge lekce z produktivity a konec snů o tom, že by mohl s Arsenalem útočit na titul. Moc krušné dny prožívá kouč kanonýrů Arséne Wenger, přesto víru neztrácí. „Prohráli jsme, ale náš duch a výkon byl skvělý. Zcela jiný než minulý týden proti Manchesteru,“ hledal alespoň nějakou útěchu po prohře s Chelsea.

Článek

Pořád se odvolává na to, že má v mužstvu samé děti, neustále argumentuje, že v porovnání s Chelsea nebo Manchesterem United chybí jeho svěřencům zkušenosti. Fanouškům už tyhle věčné Wengerovy výmluvy vadí, ale on s nimi po nedělní prohře na Stamford Bridge vyrukoval zase.

„Diametrální rozdíl mezi námi a Chelsea je ve zkušenostech. Při faulech je to názorně vidět. Oni ho prostě udělají ve správnou chvíli a na správném místě, tedy nejčastěji uprostřed hřiště, čímž soupeřův útok zastaví a zformují se. My s ním vyrukujeme kolem šestnáctky, z čehož nám pak vznikají problémy,“ meditoval Wenger po lekci od Chelsea.

Duch prý byl skvělý, výkon také

Byla to pro něho krutá rána, protože jeho svěřenci měli využít napětí, jež v kádru Chelsea před zápasem panovalo, a problémů, v nichž se soupeřův kapitán John Terry po odhaleném sexuálním skandálu s francouzskou modelkou Vanessou zmítal. Měli, ale nevyužili...

Milenka Johna Terryho a bývalá přítelkyně Wayna Bridge Vanessa Peroncelová.foto: ČTK/AP/Tim Ireland

„I tak byl náš duch a výkon skvělý a já byl spokojen. Tvořili jsme hru, ale nebyli bohužel efektivní, ovšem v porovnání se zápasem proti Manchesteru United minulý týden jsme zase podali očekávaný výkon,“ chválil svůj tým Wenger.

Ancelotti: Fotbal? To je obrana i útok!

Kouč Chelsea Carlo Ancelotti mu neoponoval. „Arsenal předvedl skutečně několik fantastických útočných akcí, i více ze hry měl, jenže fotbal je o útoku, stejně jako o obraně. Někdy prostě musíte bránit a my byli v defenzívě vynikající,“ glosoval ostře sledované derby, po němž se jeho tým vrátit na špici tabulky s dvoubodovým náskokem před Manchester United a dokonce s devítibodovým před Arsenalem.

„Arsenal má dobrý tým, ale teď už pro něj bude těžké se vrátit do hry o titul. Nebude záležet jen na něm, ale i na nás a Manchesteru, i když si ještě nedovolím tvrdit, že by se dostih za ligovým primátem zúžil jen na nás dva,“ ponechával kolegovi na lavičce Arsenalu ještě nějakou naději Ancelotti.

Trenér Chelsea Carlo Ancelottifoto: ČTK/AP/Tom Hevezi

Duel s Liverpoolem sérii završí

Ve hře bude sice ještě 39 bodů, ale při současné konstelaci a rozložení sil bude pro Arsenal skutečně moc a moc obtížné sedmibodové manko na Manchester a devítibodové na Chelsea smazat.

„Nejsme v nejlepší pozici, ale nevzdáváme se,“ tvrdí přesto Wenger, na něhož už ve středu čeká další utkání pravdy. Na Emirates Stadium totiž jeho tým přivítá Liverpool, čímž završí těžkou sérii.

„Je to trochu nešťastné hrát v jednom sledu proti Manchesteru United, Chelsea a Liverpoolu, ale nezbývá nám, než se s tím vyrovnat. Dvě předchozí prohry samozřejmě mužstvo psychicky poznamenaly, ale musíme se zvednout. Bude to pro nás další klíčový zápas,“ burcuje své hráče kouč Arsenalu.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz.

Reklama

Související témata: