Hlavní obsah

Chelsea ztratila body, Manchester United i Arsenal bez zraněného Rosického uspěly v FA Cupu

Londýn
Aktualizováno

Fotablisté Chelsea pouze remizovali v dohrávce 17. kola Premier League se Southamptonem 2:2 a na vedoucí Manchester United ztrácejí propastných třináct bodů. Hrály se také odvetné zápasy 3. kola FA Cupu. Arsenal bez zraněného Tomáše Rosického zvítězil nad Swansea 1:0, stejným výsledkem zdolal Manchester United West Ham.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Fotbalista Arsenalu Jack Wilshere se raduje z branky.

Článek

Na Stamford Bridge fotbalisté Chelsea nedokázali vyhrát potřetí za sebou a stejně jako po prohrách s posledním Queens Parkem a se Swansea v Ligovém poháru si vyslechli pískot nespokojených fanoušků.

Ke druhém utkání po zranění třísel nastoupil v brance Chelsea Petr Čech, ale tentokrát k vítězství nepomohl. Domácí přitom začali dobře a šli do vedení zásluhou nové posily Demby Ba, jenž dal akrobatickým volejem svůj první ligový gól po přestupu z Newcastlu. Celkem má v tomto ročníku Premier League na kontě už 14 branek.

Na 2:0 zvýšil Eden Hazard, ale patnáctý tým tabulky po přestávce vyrovnal. Čtvrtou trefou v posledních pěti zápasech snížil Rickie Lambert a čtvrt hodiny před koncem rozhodl o dělbě bodů Jason Puncheon.

Chelsea ztrácí na druhý Manchester City šest a na vedoucí United 13 bodů. Čtvrtému Tottenhamu poodskočila jen na rozdíl dvou bodů.

Arsenal spasil Wilshere

Ani na lavičce Arsenalu se znovu neobjevil český záložník Tomáš Rosický, kterého trápí podle oficiálních stránek londýnského klubu potíže s lýtkem. V úvodním utkání 3. kola nejstarší klubové soutěže remizoval Arsenal na hřišti Swansea 2:2.

Na Emirates Stadium se dlouho zdálo, že gólu se fanoušci v základní hrací době nedočkají. V první půli největší šanci spálil Bartley, který nastřelil břevno Szczesného branky. Ve druhé části nejdřív nastřelil tyč Sagna, ale čtyři minuty před koncem vstřelil vysvobozující gól Wilshere. Nejlepší hráč zápasu si narazil s Giroudem a střelou k pravé tyči propálil hostujícího gólmana.

Manchester United, který v úvodním utkání hrál s West Hamem taktéž 2:2, poslal do vedení už v 9. minutě Rooney. Útočník anglické reprezentace byl nejdůležitějším hráčem zápasu. V 79. minutě mohl navýšit náskok "Rudých ďáblů", ale nabízenou šanci v podobně pokutového kopu nedokázal využít. Alexu Fergusonovi to však nakonec vadit nemuselo, protože West Hamu se vyrovnávací gól vstřelit nepodařilo.

Manchester United se ve čtvrtém kole střetne s Fulhamem, Arsenal narazí na druholigový Brighton.

FA Cup, 3. kolo:
Arsenal - Swansea 1:0 (86. Wilshere).
Manchester United - West Ham 1:0 (9. Rooney).
Premier League, 17. kolo:
Chelsea - Southampton 2:2 (25. Ba, 45. Hazard - 58. Lambert, 75. Puncheon)

Reklama