Hlavní obsah

Rosický byl marný, nic nepředvedl, píší v Anglii po blamáži. Přitom málem pomohl k obratu

Londýn

Jen dvacet minut odehrál kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický v dresu Arsenalu proti Bayernu Mnichov v úvodním osmifinálovém duelu Ligy mistrů, přesto málem stihl odvrátit pohromu Kanonýrů. Jenže nestalo se a po porážce jeho týmu 1:3 vidí britská média přinos českého záložníka jako minimální.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Zklamaný Tomáš Rosický.

Článek

Trenér Arséne Wenger poslal na hřiště Rosického spolu s Olivierem Giroudem v 71. minutě za stavu 1:2. Po katastrofálním začátku zápasu kouč ještě vycítil šanci na zvrat, který měly přinést čerstvé ofenzivní síly.

A tenhle tah málem vyšel. Hned o minutu později totiž Rosický našel parádně Walcotta, jenž přihrál Giroudovi před bránu do stoprocentní šance. Jenže francouzský forvard jen nastřelil brankáře Neuera.

Arsenal tlak nevyužil a po brance Mandžukiče už se na nic nezmohl, a to se odrazilo i na hodnocení přínosu náhradníků.

Náhradníci nepomohli

„Rosického snaha nepřinesla žádný reálný výsledek," píše například britský bulvární list The Sun, jenže dvaatřicetiletého Čecha ohodnotil velmi průměrnou známkou 5.

O nic lépe ho nehodnotí ani deník Telegraph. „Rosický a Giroud nebyli schopni vnést do hry čerstvou energii. Giroud měl sice skvělou šanci na vyrovnání, ale pálil přímo do Neuera," vracel se k dost možná klíčové akci celého duelu.

Daily Mail byl k Rosickému méně přísný a dal mu známku 6 (nejlepší možná je 10) a z týmu Arsenalu ocenil výše jen Jacka Wilsherea (8). Nejhůře ocenil výkon ostříleného špílmachra Daily Mirror, dal mu známku 4, kterou doprovodil komentářem: „Moc toho neudělal ani o víkendu proti Blackburnu, v čemž pokračoval i tentokrát."

Větší zásluhy připsal Rosickému britský fotbalový server football-talk. „Po vystřídání Ramseye znamenal pro tým solidní přínos. Poslal nádherný balon na Walcotta a při zrychlení předvedl i dobré útočné záměry."

Trochu skeptičtější komentář k Rosickému zveřejnila anglická verze serveru goal.com. „Arsenal toho během úvodních 70 minut ve středu hřiště moc nepředvedl. A ani on neměl moc štěstí. Jednou dvakrát dobře zakombinoval s Wilsherem, ale nic z toho nebylo," shrnul server působení českého internacionála.

Reklama

Související témata: