Hlavní obsah

Kouč Pardew dostal za napadení hráče sedmizápasový trest

Londýn

Trenér fotbalistů Newcastlu Alan Pardew má na sedm zápasů zastavenou činnost za to, že hlavou udeřil soupeřova hráče. Od anglického svazu FA také dostal pokutu 60.000 liber, skoro dva milióny korun. Už den po incidentu, který se odehrál 1. března, dostal Pardew pokutu 100.000 liber (3,3 miliónu korun) od vedení svého klubu.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Trenér fotbalistů Newcastlu Alan Pardew.

Článek

Pardew se provinil v utkání anglické ligy proti Hullu (4:1). Dvaapadesátiletý kouč se dostal do konfliktu se záložníkem Davidem Meylerem, který spěchal do zámezí pro míč a Pardewa odstrčil. Když se vracel na trávník, trenér Newcastlu k němu přiběhl a dal mu "hlavičku".

Zbytek zápasu pak Pardew strávil na tribuně. Později se za chování omluvil, ale i představitelé Newcastlu se nad jeho chováním pohoršili, klub ho označil za nepřijatelné a sáhl k finančnímu trestu.

Podle rozhodnutí FA nesmí Pardew v nejbližších třech zápasech vůbec na stadión, další čtyři utkání stráví na tribuně. Vedle pokuty si vyslechl i varování před dalšími projevy podobně násilného chování.

"Jak už jsem dal najevo, hluboce toho incidentu lituji a znovu se omlouvám všem stranám za mé chování. Uvědomuji si, že bylo nepřijatelné," uvedl Pardew v prohlášení na webu Newcastlu. Trest od FA přijal.

Newcastle je v tabulce Premier League osmý, do konce soutěže zbývá deset kol.

Je podle Vás trest pro trenéra fotbalistů Newcastlu adekvátní?
Ano.
72,2 %
Ne.
27,8 %
Celkem hlasovalo 493 čtenářů.

Reklama

Související témata: