Hlavní obsah

Mourinho na odstřel? Mám skvělý život a spím klidně, kontruje kouč Chelsea

Stoke-on-Trent

Pohřebištěm favoritů se staly úterní osmifinálové duely anglického Ligového poháru. Arsenal schytal třígólový debakl, skončila však také Chelsea, která hrála 1:1 na hřišti Stoke City a vypadla v penaltovém rozstřelu po skóre 4:5. Za poslední měsíc Blues vyhráli ze sedmi zápasů jediný a manažer José Mourinho má podle anglických médií nůž na krku víc, než kdy předtím.

Foto: Alex Morton, Reuters

Gestikulující kouč Chelsea José Mourinho.

Článek
Fotogalerie

Přední britské deníky již spekulují o Mourinhově konci. Vedení Chelsea sice nedávno vyjádřilo Portugalci podporu, avšak zlepšení výkonů, natož výsledků, se na Stamford Bridge nedočkali.

Podle deníku Telegraph se může na střídačku Blues vrátit Nizozemec Guus Hiddink, Daily Mirror zase tvrdí, že hlavním adeptem na Mourinhovo místo je Ital Carlo Ancelotti. Ovšem pouze v případě, že mu bude místo nabídnuto natrvalo, nejen na přechodnou dobu. Daily Express připomíná, že další uchazeč Josep Guardiola má do léta smlouvu v Bayernu Mnichov a na otázky ohledně své budoucnosti nereaguje.

Je tu však jedno ale - Mourinho před sezónou prodloužil na Stamford Bridge smlouvu do roku 2019, takže jeho odchod by majitele Blues Romana Abramoviče vyšel na pořádný balík - Portugalci by údajně musel vyplatit na odstupném alespoň 40 miliónů eur.

Mourinho: Má situace? Fantastická

I přes mizerné výsledky, které Chelsea za poslední měsíc utrpěla (7 zápasů s bilancí 1-2-4), je charismatický Portugalec dál sebejistý. „Má situace? Fantastická... Zítra mám volno, mám úžasnou rodinu a každý den spím klidně. Užívám si každý den," reagoval Mourinho na dotazy novinářů po vyřazení se Stoke.

Dvaapadesátiletý Portugalec odpověděl i na dotazy ohledně své další budoucnosti. „Je to podivné. Ještě před několika měsíci jsme vyhrávali a lidé nás vynášeli do nebes. Všichni tvrdili, že jsou jiné a důležitější věci než výsledky. Teď je to naopak. To je rozpor," uvedl Mourinho a zároveň zdůraznil, že k žádným sporům v kabině Blues nedošlo.

„Snažíme se, opravdu snažíme. To si vážně myslíte, že hráči stojí proti mně, že na hřišti ze sebe nevydali všechno, aby zvítězili?! Takové jednání si nezaslouží, ale pro mě by to bylo výtečné - pokud bychom neměli výsledky, mohl bych klidně říct, že to je kvůli tomu, že jsou hráči proti mně," dodal zkušený trenér se vší vážností v obličeji.

Měl by podle vás majitel Chelsea Roman Abramovič odvolat trenéra Josého Mourinha?
Ano, výsledky jsou otřesné
49,2 %
Ne, špatné výsledky jsou jen dočasné
50,8 %
Celkem hlasovalo 7981 čtenářů.

Reklama

Související témata: