Hlavní obsah

Zrodila se nová hvězda? Tenhle mladík z Manchesteru United ohromil Anglii

Manchester

Předchozí sezóny trávil na hostování v Birminghamu a Derby, ale nyní využil Jesse Lingard šanci ve slavném Manchester United vrchovatě. Svým premiérovým ligovým gólem v dresu United nasměroval Red Devils za vítězstvím nad West Bromwichem (2:0) a za svůj výkon byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem 12. kola Premier League.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Článek

Dvaadvacetiletý odchovanec United už se blýskl minulý týden v duelu Ligy mistrů proti CSKA Moskva a zaujal i tentokrát. Svůj výkon vyšperkoval přesnou technickou střelou k tyči zpoza šestnáctky, na níž byl gólman Myhill krátký.

Mladý Angličan přesvědčil kouče Louise van Gaala natolik, že mu dává přednost před Memphisem Depayem. Pokud si Lingard svoji formu udrží, bude se muset možná nizozemský ofenzivní fotbalista obrnit trpělivostí, protože další šanci v základní sestavě jen tak nedostane. Zrodila se v Manchesteru United nová hvězda?

„Lingard mě zaujal hned, když jsem sem přišel. Byl v mém prvním týmu pro Premier League, jenže pak se vážně zranil. V této sezóně ho chtělo hodně klubů na hostování, což jsem ale já odmítal. Chtěl jsem, aby zůstal. A on si počkal na svůj okamžik," chválil rodáka z Warringtonu Van Gaal.

Reklama

Související témata: