Hlavní obsah

Žádný milostný dopis jsem na Old Trafford neposílal, tvrdí Mourinho i jeho agent

Manchester/Praha
Aktualizováno

„Směšné. Absurdní!“ Těmito slovy glosoval portugalský kouč José Mourinho informace, jež o víkendu rozvířily dění v Premier League. „Nikomu nedochází, že José nepatří k trenérům, který by měl zapotřebí psát dopisy do klubů a nabízet své služby,“ dementoval i Mourinhův manažer Jorge Mendes zprávu, kterou přinesl list The Independente a postupně ji přebraly další britské deníky a internetové portály.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Fanoušci Manchesteru United si před zápasem s Chelsea mohli zakoupit klubovou šálu s podobiznou Josého Mourinha.

Článek

Podle této informace měl hned po sobotní ligové prohře Rudých ďáblů se Southamptonem poslat Mourinho klubovému vedení Manchesteru United šestistránkový dopis, v němž se měl svěřovat se zoufalou touhou pracovat na Old Trafford a řídit klub. Dokonce v něm měl nastiňovat své plány do budoucna a slibovat, že už v příští sezóně přivede Red Devils k mistrovskému titulu.

Údajně měl jít kontroverzní portugalský kouč tak daleko, že v dopise psal i o tom, že je ochoten přizpůsobit svou trenérskou filosofii a styl požadavkům Manchesteru United a hrát s mužstvem ofenzivní fotbal, který Rudé ďábly tradičně ctil. Tedy do doby, než přišel současný kouč Van Gaal, pod jehož vedením praktikuje mužstvo nudný a nezáživný fotbal, jenž je k nekoukání. Navíc nemá ani výsledky, neboť mužstvo figuruje v tabulce Premier League na pátém místě, přičemž na vedoucí Leicester ztrácí deset a na čtvrtý Tottenham pět bodů.

Na předchozích kontaktních schůzkách s vedením Manchesteru United byl Mourinho dokonce ochoten přistoupit na kompromis a slíbit, že změní i své kontroverzní chování a výroky, aby korespondovaly se zvyklostmi vyznávanými na Old Trafford.

Vedení Manchesteru United krajně rozčarované sobotní domácí prohrou se Southamptonem odmítlo zmiňované informace komentovat, Mourinhův agent Jorge Mendes je však dementoval.

„Nikomu nedochází, že trenér jako José Mourinho nemá zapotřebí pást vedení klubů dopisy a nabízet jim své služby. Je to naprosto směšné a naprosto absurdní," napsal Mendes na internetových stránkách své společnosti www.gestifute.com.

Reklama