Hlavní obsah

Rosického hru miluji. Výjimečný talent a pro Arsenal perfektní hráč, smekl Wenger

Londýn

Nedal mu šanci rozloučit se s věrnými fanoušky při zápase, ale na umění českého fotbalisty Tomáše Rosického bude kouč Arsenalu Arsene Wenger vzpomínat jen v superlativech. Desetileté působení českého špílmachra v týmu Kanonýrů hodnotil francouzský stratég na klubových stránkách jako mimořádně přínosné.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Záložník Arsenalu Tomáš Rosický (vlevo) se loučí s fanoušky po utkání s Aston Villou.

Článek

Podle Wengera byla hra jeho týmu s Rosickým na hřišti vždy „rychlejší, pronikavější a pestřejší". Kvůli sérii zranění však nemohl trenér potenciál pětatřicetiletého veterána vytěžit naplno. Rosický se tak loučil po sezóně, v níž nastoupil za A tým jen na devatenáct minut v FA Cupu.

„Navždy to pro mě zůstane frustrující (že nemohl odehrát více zápasů) kvůli tomu, že Tomáš měl výjimečný talent. Já osobně, stejně jako všichni tady, tohoto hráče milujeme. Ovace ve stoje, kterých se mu pokaždé dostane, vám o tom mohou hodně říct," rozpovídal se Wenger.

„Máme ho rádi i kvůli tomu jaký je člověk, kvůli jeho přístupu a kvalitám. Je smutné, že nás opouští. Musím ale říct, že pro mě bylo privilegiem, že jsem ho mohl koučovat," smekl dlouholetý kouč Arsenalu.

Před posledním ligovým duelem s Aston Villou mu spoluhráči na rozloučenou udělali špalír a symbolicky se oblékli do dresu s Rosického číslem 7. Kultovní číslo však získalo ihned po odchodu českého reprezentanta nového majitele, jímž se stal Chilan Alexis Sánchez.

Na Rosického kousky se ale v Londýně jen tak nezapomene. „Když hrál, vše vypadalo úžasně jednoduché. Měl všechny fotbalové kvality ke hře, jakou tady toužíme předvádět. Řekl bych, že Tomáš Rosický byl pro Arsenal perfektním hráčem," dodal Wenger.

Reklama

Související témata: