Hlavní obsah

Zuřící Wenger strkající do sudího, penalta po neodpískaném ofsajdu, další výhra Arsenalu v oslabení

Londýn/Praha

Osmiminutové nastavení na Emirates stadium vydalo za celý zápas. Nejdříve zuřící a z lavičky vykázaný trenér Wenger, kterého vytočila penalta nařízená proti jeho týmu tři minuty po naplnění řádné hrací doby, po dalších pěti minutách druhý pokutový kop pro změnu proti Burnley za faul na Koscielného, jemuž ovšem předcházel jasný ofsajd, nakonec osm minut, o které se hrálo přes čas a během nichž Gunners zachránili výhru. Prostě drama s komediálním nádechem...

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Arséne Wenger (vlevo) byl vykázán z lavičky.

Článek
Fotogalerie

Po zápase činil sedmašedesátiletý francouzský kouč pokání.

„Měl jsem držet pusu, omlouvám se. Byl jsem frustrovaný, protože jsem žádnou penaltu neviděl. Ale řekl jsem jen to, co slyšíte na fotbale každý den. A v devíti z deseti případů za to nemusíte pryč z lavičky," zdůvodňoval své zuřivé reakce. Sudí Moss totiž v 93. minutě nařídil proti jeho týmu pokutový kop, z něhož Gray vyrovnal na 1:1.

Video Wengera usvědčuje

Rozhodčí Wengera poslal do šatny, jenže on chtěl být co nejblíž hřiště, takže nemínil do tunelu odejít. Dokonce začal strkat do čtvrtého rozhodčího Taylora, který na něm požadoval, aby odkráčel dál do chodby.

„Myslel jsem, že mohu konec zápasu sledovat ze vchodu do tunelu," popíral kouč Kanonýrů, že by došlo k nějakému fyzickému kontaktu mezi ním a čtvrtým sudím. Video ho však usvědčuje, takže se nejspíš nevyhne trestu, který nad ním FA vynese.

„Zbývající minuty a druhou penaltu už jsem sledoval v televizi," upozorňoval, že příkaz poslechl.

Hostům zůstala jen pachuť

Ta přinesla jeho týmu hrajícímu od 65. minuty jen v deseti bez vyloučeného Xhaky přece jen výhru a tři body, i když faulu na Koscielného předcházel ofsajd.

„Nechci plakat, ale zanechalo mi to pachuť v ústech, protože šlo jednoznačně o ofsajd. Pomezní by ale musel projevit hodně odvahy a statečnosti, aby tady praporek zvedl. Nezbývá než doufat, že v průběhu sezóny se dostanou podobné verdikty do rovnováhy," jízlivě pronesl trenér Burnley Sean Dyche, jehož tým měl k zisku bodu hodně blízko.

Vždyť Sánchez proměnil penaltu v čase 97:13, takže šlo o gól, který padl nejpozději v historii Premier League.

Arsenal ho navíc vstřelil jen v deseti, takže znovu demonstroval, že mu hra v oslabení nedělá vůbec problém.

Podle statistik Premier League je totiž jediným mužstvem, které v oslabení vyhrálo víc zápasů, než jich prohrálo. Kanonýři totiž v oslabení zvítězili v 31 ligových střetnutích a jen ve 26 duelech prohráli a vyšli s prázdnou.

Reklama