Hlavní obsah

Baroš v nastavení zařídil Česku remízu s Dánskem

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace zakončila rok 2006 a loučení to bylo rozpačité. Češi se ve středu v Praze proti Dánsku trápili a po gólu Lövenkrandse prohrávali. V nastavení jim šťastnou remízu vystřelil Milan Baroš, když chvilku předtím Marek Čech chytil Jensenovi penaltu.

Článek

Oba trenéři měli potíže s poskládáním sestavy, z té české pro zraněné vypadli například tři brankáři. Šanci tak dostal reprezentační nováček Marek Čech. V základní jedenáctce se představil i slávista Stanislav Vlček, který naposledy reprezentoval v dubnu 2001.

Domácí zahájili aktivně, první střelu Milan Baroš zamířil těsně vedle Sörensenovy branky. S Barošem dostal na hrotu šanci Vlček, kterému diváci připomněli jeho protisparťanský pokřik po výhře Slavie v Mladé Boleslavi. Disciplinární komise ale zasedá až ve čtvrtek, a tak se rychlonohý forvard mohl věnovat hře.

Dánové se prosazovali rychlou kombinací, v 8. minutě nebezpečně pálil Jensen. V komorní atmosféře a chladném večeru bylo cítit, že oběma celkům do optimálního složení chybí několik hráčů. Ofenzivně nebezpečnější byli Dánové, což domácí pocítili ve 27. minutě. Nielsen poslal parádní pas za obranu na Petera Lövenkranse, který si pohrál se dvěma soupeři a podél bezmocného Čecha poslal hosty do vedení.

Ve 38. minutě se domácí dožadovali penalty po přistrčení Baroše Nielsenem. Slovinský rozhodčí Skomina nechal pokračovat ve hře. Za okamžik po centru Plašila hlavičku Jiránka srazila dánská obrana na roh.

Česká obrana v závěru hořela

Po přestávce trenér Brückner poslal do hry trojici náhradníků a nově příchozí Lafata se Šírlem hned zahrozili. Jablonecký útočník pronikl po pravé straně, ale nabíhající reprezentační nováček přestřelil. Domácím změny prospěly, zmáčkli soupeře na jeho polovině a tlačili se do zakončení.

Vyloženou šanci si ale nevytvořili a soupeř zahrozil několika brejky do otevřené obrany. Ta chvílemi doslova hořela, Čech fantasticky vychytal samostatný únik Thygesena, vzápětí Sörensen z dobré pozice přestřelil. Letnou zněl nespokojený pískot.

V nastavení zápasu Marek Čech fauloval Thygesena a kopala se penalta. Tu liberecký gólman Jensenovi chytil a následnou dorážku namířil Dennis Sörensen nad branku. Neproměněných šancí hosté litovali vzápětí, kdy se k hlavičce dostal Milan Baroš a zařídil pro domácí šťastnou remízu 1:1.

Češi porazili Dány ve čtvrtfinále mistrovství Evropy 2004 v Portugalsku 3:0, když se trefili jednou Koller a dvakrát Baroš. Ve středu byl český útok po většinu zápasu bezzubý a jen díky bojujícímu Barošovi uhrál remízu 1:1. Kvalifikace ME 2008 pokračuje pro český národní tým 24. března soubojem s Německem, které ve středu jen remizovalo na Kypru 1:1

Česká republika - Dánsko 1:1 (0:1)
Branka: 90. Baroš - 28. Lövenkrands. Rozhodčí: Skomina - Zirnstein, Ul (všichni Slovinsko). ŽK. Jarolím, Šírl, Polák, M. Čech - Nielsen. Diváci: 6852.
Česká republika: M. Čech - Ujfaluši, Jiránek (81. Zápotočný), Rozehnal, Grygera (72. Kováč) - Jarolím (46. Heinz), Galásek (46. Šírl), Polák, Plašil - Vlček (46. Lafata), Baroš. Trenér: Brückner.
Dánsko: T. Sörensen - Helveg, Nielsen, Agger, N. Jensen (62. Albrechtsen) - Kamper (66. D. Sörensen), Poulsen (58. Thygesen) - D. Jensen, Kristiansen (46. Würtz), Lövenkrands (67. Bech) - Bendtner (85. Priske). Trenér: Olsen.

Reklama

Související témata: