Hlavní obsah

Anglickou jednadvacítku opustil před ME trenér Taylor

LONDÝN

Anglická fotbalová reprezentace hráčů do 21 let přišla necelých pět měsíců před mistrovstvím Evropy, kde v základní skupině narazí také na český tým, o trenéra. Čtyřiapadesátiletý Peter Taylor rezignoval na svoji funkci s tím, že se hodlá naplno věnovat práci v druholigovém Crystalu Palace.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Soupeři týmu Ladislava Škorpila přišli o trenéra.

Článek

"Nemůžu obětovat všechen čas přípravě na mistrovství Evropy, práce v klubu a reprezentaci jde těžko skloubit. Ten, kdo přijde po mně, bude muset národnímu týmu hodně obětovat. Jsem z toho smutný, strávil jsem tady krásné časy," citovala BBC Taylora, který trénoval anglickou jednadvacítku téměř tři roky. Předtím vedl anglické mladíky už mezi roky 1996 a 1999. Loni v listopadu uspěl v barážovém souboji s Německem.

Anglickou jednadvacítku zatím převezme dosavadní asistent Samy Lee, jenž tým povede 6. února v přátelském utkání proti Španělsku. Nový trenér by měl být jmenován později. Mužstvo, jehož největší hvězdou je ofenzivní hráč Arsenalu Theo Walcott, narazí na ME v Nizozemsku vedle české reprezentace ještě na Itálii a Srbsko. S českým celkem se utká hned v prvním utkání 11. června v Arnhemu.

Reklama