Hlavní obsah

Zraněného Huška v jednadvacítce nahradil Brunclík

NYMBURK

Zraněného záložníka Luboše Huška nahradil ve fotbalové reprezentaci do 21 let, která se chystá na přípravné duely s Nizozemskem a v Německu, mladoboleslavský středopolař David Brunclík. Ten se v týmu "lvíčat" objevil již na loňském mezinárodním turnaji ve Franci, kde odehrál dva zápasy a v pátek se může představit proti Nizozemsku před domácím mladoboleslavským publikem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Trenér Ladislav Škorpil se bude muset obejít bez Luboše Huška ze Sparty.

Článek

Trenér Ladislav Škorpil Brunclíka pozval do výběru především kvůli jeho univerzálnosti. "Může nahradit Huška ve středu zálohy, ale je využitelný i na krajích zálohy či obrany. Navíc na začátku jara v Mladé Boleslavi prokazuje dobrou výkonnost," řekl ČTK Škorpil.

V jednadvacítce, která se zúčastní červnového mistrovství Evropy v Nizozemsku, je Brunclík už třetím hráčem z Mladé Boleslavi. V nominaci figurují také obránce Milan Kopic a záložník Jan Kysela.

Výměna Huška za Brunclíka byla jedinou rošádou, kterou trenéři museli před přípravným dvojzápasem udělat. Ještě na úvodním dopoledním tréninku jednadvacítka nebyla kompletní, až odpoledne má z Ruska dorazit obránce Roman Hubník, nedávná posila FK Moskva z Olomouce. Odpolední trénink v nymburském sportovním centru už by měl absolvovat.

Jednadvacítka se v pátek v Mladé Boleslavi utká s Nizozemskem, v úterý ji pak čeká duel v Düsseldorfu proti německému výběru.

Reklama