Hlavní obsah

Rosický přijde po návratu z Anglie o všechny zuby moudrosti

PRAHA/LONDÝN

Tomáše Rosického čeká okamžitě po skončení anglické Premier League chirurgický zákrok, při němž mu budou odstraněny všechny čtyři zuby moudrosti. Právě ‚osmičky' jsou podle názoru lékařů příčinou opakovaných zdravotních potíží kapitána české reprezentace v průběhu premiérové sezóny v londýnském Arsenalu.

Článek

Rosického čeká poslední zápas v anglické lize v neděli 13. května proti Portsmouthu a už o dva dny později se šestadvacetiletý záložník podle manažera Pavla Pasky podrobí v Praze zákroku, při kterém mu budou odstraněny všechny čtyři zuby moudrosti.

Rosický se podle informací na svých internetových stránkách radil o zákroku také s reprezentačním koučem Karlem Brücknerem i s lékařem národního týmu Petrem Krejčím.  "Po návratu z Anglie dojde k zákroku, rekonvalescence by měla trvat tři dny," odhadl Krejčí nutnou dobu, po kterou nebude Rosický trénovat.

I přes chirurgický zákrok by neměl být ohrožen Rosického start v posledním jarním reprezentačním zápase, který Češi odehrají 2. června ve Walesu. Sraz národního týmu bude v pondělí 28. května, do Cardiffu odlétne výprava o tři dny později.

Reklama

Související témata: