Hlavní obsah

Plašil: Nechceme, aby na nás fanoušci pískali

Český záložník Jaroslav Plašil odehrál v sobotním utkání kvalifikace ME 2008 proti San Marinu jen posledních osm minut. I tak byl účastníkem nepřesvědčivého výkonu, který čeští fotbalisté na půdě slaboučkého soupeře předvedli. Ve středu české fotbalisty čeká silnější soupeř - Irsko.“Proti Irsku do toho chci jít naplno a ukázat jim, že ten postupový tým budeme my,“ řekla čerstvá posila Osasuny Pamplona.

Článek

Co pro tým znamená, že proti Irsku nebude moct nastoupit Jan Koller?

Vidím to asi stejně jako všichni hráči. Je to pro nás ztráta. V tom zápase se prostě budeme muset obejít bez Dina. Stejně jako v Monaku, kde jsme spolu působili, i tam přesvědčil o svých kvalitách. A na Iry by byl platný.

Co říkáte na dodatečné povolání Libora Doška ze Sparty?

Upřímně, já ho moc neznám. Vím, ale že se mu daří ve Spartě. Uvidíme, kdo bude hrát a kdo bude na lavičce. To záleží na trenérovi.

Jakou taktiku byste měli zvolit proti Irsku?

Určitě bychom měli hrát jenom po zemi. Všichni hrají anglickou ligu, tam se to bije. Měli bychom zkusit hrát naší kombinační hru, jakou jsme předváděli ještě když tady byl Pavel Nedvěd a Karel Poborský.

Jak vnímáte to, že nemáte jistotu v základní sestavě?

Mě to neznervózňuje. Já jsem měl takovouto pozici už v Monaku, tak musím ukázat, že to zvládnu i tady.

Cítíte, že toto utkání může být klíčové?

Všechna utkání jsou důležitá. Tady hrajeme doma. Samozřejmě i Irsko je tým, který má na to, aby postoupilo. Tento zápas ale musíme zvládnout a odskočit jim na šest bodů.

Co bude potřeba zlepšit oproti utkání v San Marinu?

Proti San Marinu to byla hra do plných, kdy jsme útočili do deseti hráčů, což bylo hodně těžké. To minimum se splnilo, máme tři body.

Někteří fanoušci vám dávali pískotem najevo svou nelibost, jak se s tím vyrovnáváte?

Já myslím, že už jsme pod velkým tlakem byli dost. Teď se to jen prohloubilo. Snažíme se z toho dostat. Těžko říct. Pokusíme se vyhrát proti Irsku, aby ta kritika byla menší.

Reklama

Související témata: