Hlavní obsah

Ivan Hašek: Je rozhodnuto, mě neosloví

Karel FeltSport.czPrávo

Patří mezi jednoho z nejvážnějších kandidátů na post trenéra fotbalové reprezentace, který po červnovém mistrovství Evropy opustí dosavadní lodivod Karel Brückner. Ivan Hašek ale přiznává, že si velké šance nedává. Jeho výhrady k práci vedení svazu mnohým činovníkům nevoní. „Podle mne je ale o nástupci rozhodnuto, mě nikdo neosloví,“ říká v rozhovoru pro Právo Hašek

Foto: archiv

Ivan Hašek

Článek

Co říkáte oznámení trenéra Karla Brücknera, že po EURO u reprezentace skončí?

Především je to jeho rozhodnutí, k němuž určitě má svoje důvody. V případě úspěchu by nepochybně mohl pokračovat, je to jeden z největších trenérů v naší historii, ne-li největší. Byl hodně kritizován, ale dosáhl nejen s národním týmem mnoha úspěchů a jeho kvality budou, jak je u nás zvykem, doceněny, až u reprezentace nebude.

O vás se hovoří jako o nejžhavějším kandidátovi na jeho místo. Přijal byste nabídku trénovat český národní výběr?

O takové možnosti sní každý trenér, vést reprezentaci země, kde se narodil. Podle mne je ale o nástupci rozhodnuto, mě nikdo neosloví. To, že se o mně hovoří, je jen taková hra.

Myslíte si to proto, že vaše vztahy s manažerem reprezentace Vlastimilem Košťálem a vedením ČMFS nejsou dobré po valných hromadách, kdy jste kandidoval proti němu a pak proti Pavlovi Mokrému na předsedu?

I v této souvislosti. Mám výhrady k práci vedení svazu a tomu, co se děje v českém fotbale.

S Košťálem byste ve prospěch reprezentace nebyli schopni najít kompromis?

Tohle není vůbec o mně a o Košťálovi.

Přesto, kdybyste byl osloven...

Nepřemýšlím o tom, protože nebudu. Soustředím se na práci v Dubaji, v klubu Al Ahlí.

V zimě jste do něj přišel, když na tom nebyl dobře. Jaká je současná situace?

Probojovali jsme se do finále poháru, které nás čeká 14. dubna. V lize jsme porazili vedoucí tým, od prvního místa nás dělí čtyři body a teď nás čeká utkání s druhým v pořadí. Vrátili jsme se do boje o titul, ale bude to ještě hodně těžké.

Zvažujete, že byste u tohoto klubu pokračoval i v příští sezóně?Smlouvu mám do konce té probíhající, ale co bude pak, o tom ještě nepřemýšlím. Tady se vám nepovede pár zápasů a jdete. Soustředím se na současnost a zisk co nejlepších výsledků.

Reklama